Video: kas kohtunikud tegid Venemaa hokimeestele liiga?

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaidlusalune olukord. Aleksandr Ovetškin (vasakul) mängis litrit käega ja seejärel maandus see võrgus. Kohtunikud otsustasid, et vahepeal keegi rohkem litrit ei puudutanud ja seega väravat ei loetud.
Vaidlusalune olukord. Aleksandr Ovetškin (vasakul) mängis litrit käega ja seejärel maandus see võrgus. Kohtunikud otsustasid, et vahepeal keegi rohkem litrit ei puudutanud ja seega väravat ei loetud. Foto: SCANPIX

Torontos peetaval jäähoki maailma karikaturniiril pakkus teine võistluspäev kohe tõelist närvikõdi, kui Rootsi alistas B-alagrupi avamängus 2:1 Venemaa. Seejuures jätsid kohtunikud 7 sekundit enne matši lõppu lugemata venelaste viigivärava.

0:2 kaotusseisus venelased panid kohtumise lõpus rootslaste väravale peale tõelise turmtule ning 33 sekundit enne matši lõppu sai Aleksandr Ovetškin kaugviskest kirja Venemaa koondise avavärava. 24 sekundit hiljem oli Ovetškin taas aktsioonis ja litter jälle väravas. Esmalt lõid tablool särama numbrid 2:2, kuid kohtunikud asusid koheselt uurima, kas värav oli määrustepärane.

Nimelt lükkas Ovetškin litri värava poole käega, kuid käega väravad teadupärast ei loe. Ovetškin aga näitas, et litter puudutas enne väravasse lendamist Rootsi koondislase hokikeppi. Sellisel juhul oleks tabloole pidanud jääma numbrid 2:2. Pika uurimise järel otsustasid kohtunikud, et litter rootslase hokikeppi ei puudutanud ja seega väravat ei loetud. Venelaste arvates oli värav loomulikult aga määrustepärane.

Vaata videost vaidlusalust olukorda alates 3.30.

Vaata olukorda ka võistluse ametlikult kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles