Kubica avarii võib Räikköneni vormel-1 sarja tagasi tuua

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica tegi avariis kõvasti viga oma paremale käele ja jalale
Robert Kubica tegi avariis kõvasti viga oma paremale käele ja jalale Foto: SCANPIX

Pühapäevasel rallivõistlusel raske avarii teinud Kubica peab arstide hinnangul vähemalt aastaks tippspordist eemale jääma. See jätab Renault meeskonna aga raskesse olukorda, sest on poolakale on vaja leida asendusmees. Kuluaarides räägitakse, et Kubica avarii võib vormel-1 sarja tagasi tuua soomlase Kimi Räikköneni.

Nädal pärast Renault uue vormeli esitlust ütles tiimi kolmas sõitja Bruno Senna mõneti prohvetliku lause: «Kui Vitaly Petrov või Robert Kubica jala murravad või midagi sellist, siis ülemused teavad, kes neid asendada võiks.»

Lisaks Sennale on teisteks kandidaatideks ka Roman Grosjean, kuid nagu Telegraphi ajakirjanik Tom Cary välja tõi, siis Petrovil on vaid üheaastane võistluskogemus. «Kas Renault saab endale tõesti lubada, et teevad venelasest esisõitja ja edutavad ühe reservsõitjatest teisele kohale? Või püüab Renault Kubicat mõne kogenud sõitjaga asendada?»

Võimalike kandidaatidena on varasemalt välja toodud Force India kolmas sõitja Nico Hulkenberg, Team Lotuse esindaja Jarno Trulli, Pirelli testisõitja Pedro de la Rosa ja ka Nick Heidfeld ning Vitantonio Liuzzi.

Kuluaarides on räägitud ka soomlase Kimi Räikköneni nimest. «Pärast Kubica avariid on läbi käinud ka Kimi Räikköneni nimi,» kirjutas Daily Telegraph.

Renault boss Boullier reisib Petroviga Itaaliasse, et külastada Kubicat.

«Praegu on liiga vara ja ebaviisakas mõelda asendussõitjale. Ootame Roberti kohta positiivseid uudiseid ja enne ei otsusta midagi, kui on teada aeg, mis ta vormel-1 sarjast eemal peab olema,» ütles Boullier.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles