Hannes Soomer saavutas Saksamaa MM-etapil 21. koha

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Soomer.
Hannes Soomer. Foto: Erakogu

Hannes Soomer osales möödunud nädalavahetusel Saksamaal Lausitzringil oma selle hooaja esimesel Supersport klassi maailmameistrivõistluste etapil, kus ta saavutas 21. koha.

«Nädalavahetus oli väga keeruline,» võttis Kallio Racing Teamis Yamahal sõitev noormees etapi kokku. «Reedel proovisime väga palju erinevaid seadeid, mis ei töötanud lõpuks ükski. Laupäevasesse superpole'i tegime väga suure sammu edasi. Põhjus, miks me peame nii palju mootorratta seadega üldse tööd tegema, tuleneb võidusõidumootorist, mille mõned nüansid mõjutavad kogu mootorratta seadet, ja mida me pole enne kasutanud. Nüüd meil on kõvasti infot ja plaan, mida tuleb kahe nädala pärast Prantsusmaal teha, et eespool lõpetada.»

Soomer oli stardis 23. ja tõusis sõidu lõpuks kahe koha võrra. Tema meeskonnakaaslane, kes tegi samuti Lausitzringil Supersport klassi MM-debüüdi sel hooajal, soomlane Niki Tuuli, tegi aga suurepärase võistluse, sõites end meistrivõistluste liidri Kenan Sofuoglu järel teiseks ning ohustades liidrit terve võidusõidu vältel.

Soomeri aeg oli esimeses vabatreeningus 16., teises vabatreeningus 24., Superpole 1 sõidus 24. ja Superpole 2 sõidus 20.

Supersport klassi MM-i järgmine etapp toimub 2. oktoobril Magny-Cours'is Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles