Video: Venemaa ärkas ning alistas ellujäämismängus Põhja-Ameerika

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa jäähokikoondis
Venemaa jäähokikoondis Foto: Gregory Shamus/AFP

Jäähikoki maailma karikaturniiril suutis alagrupist edasipääsemise võimaluse säilitada Venemaa, kes sai 4:3 (0:1, 4:1, 0:1) võidu Põhja-Ameerika koondmeeskonna üle. B-alagrupis alistas Euroopa koondvõistkond lisaajal Tšehhi 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 1:0).

Venemaa alustas öist alagrupimängu teadmises, et kaotuse korral neil turniiri poolfinaali asja pole. Põhja-Ameerika U23 hokimängijatest koosnev koondmeeskond viskas avakolmandikul aga vastuseta jäänud värava, kui täpne oli 2016. aasta NFLi drafti avavalik 19-aastane Auston Matthews.

Teisel kolmandikul suutis Venemaa tänu Vladislav Namestnikovi, Nikita Kutšerovi, Jevgeni Kuznetsovi ning Vladimir Tarasenko väravatele 4:1 juhtima minna, kuid omapoolse vastuse venelaste ärkamisele andis Morgan Rielly, kes vähendas Põhja-Ameerika vahe kahele väravale.

Kuigi Ryan Nugent-Hopkins suutis kohe kolmanda kolmandiku alguses venelaste väravavahi üle mängida, ei õnnestunud Põhja-Ameerikal viiki tabloole tuua ning mäng lõppes venelaste 4:3 võiduga. Tegelikult tegi Põhja-Ameerika mängu jooksul pea kaks korda enam pealeviskeid – kui Venemaa ründas vastaste väravat 25 korral, siis ameeriklased 46 korral.

Tšehhi ja Euroopa mängus sai oma esimese punkti tabelisse Tšehhi, kes lisaajal küll Euroopale alla jäi. Tšehhide kahe värava autorid olid Jakub Voracek ja Mats Zuccarello. Euroopa eest viskasid väravad Zdeno Chara, Martin Hanzal ning lisaajal sai otsustava tabamuse enda nimele Leon Draisaitl. Euroopa tegi mängu jooksul 41 pealeviset, Tšehhi 30.

Tabeliseis

A-alagrupp – Euroopa 4/2 (neli punkti kahest mängust), Kanada 2/1, Tšehhi 1/2, USA 0/1. B-alagrupp – Rootsi 2/1, Põhja-Ameerika 2/2, Venemaa 2/2, Soome 0/1.

Tšehhide Ales Hemsky (83) üritab üle mängida Euroopa väravavahti Jaroslav Halakit. Foto: AFP/Scanpix
Tšehhide Ales Hemsky (83) üritab üle mängida Euroopa väravavahti Jaroslav Halakit. Foto: AFP/Scanpix Foto: Gregory Shamus/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles