Soome 15-aastane tulevikutäht koputab WRC uksele

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Rovanperä Tallinna rallil
Kalle Rovanperä Tallinna rallil Foto: Timo Anis

15-aastane rallisõitja Kalle Rovanperä, kes võidutses ka tänavu Tallinna rallil, sai võimaluse testida uut Toyota WRC-autot.

Endise rallisõitja Harri Rovanperä poeg näitas viimati oma taset Läti EM-etapil, kus võistles küll Läti meistrivõistluste arvestuses, kuid näitas kiireimaid katseaegu kui ERC-sarjas Rally Liepaja võitnud Ralfs Sirmacis.

Augustikuus avanes Rovanperäl aga Saksamaa MM-rallil võimalus kohtuda M-Spordi bossi Malcolm Wilsoniga, samuti andis kaasmaalane Tommi Mäkinen noormehele võimaluse testida Toyota WRC-autot.

«Sõidan ise hetkel Škoda R5-ga, WRC-auto võimsus ja survejõud on aga hoopis midagi muud. Auto oli lihtsalt fantastiline, ma ei oskagi seda kuidagi kirjeldada,» rääkis noormees Autospordile. Rovanperä saab sellel kuul 16-aastaseks, kuid võib Soomes rallidel osaleda alles kahe aasta pärast. Samas loodab ta, et saab võimaluse mõnel MM-rallil osaleda juba enne, kui saab täisealiseks. «Mõned kohad on, kuhu saaksin 17-aastaselt sõitma minna,» oli soomlane lootusrikas.

Esmakordselt tutvustas Rovanperä end rallimaailmale 8 aasta vanuselt. Temast pandi Youtube’i üles video, kus ta näitas oma rallioskusi Toyota Starleti roolis. «Olime kõik üllatunud, kui nägime esimest korda seda videot. Temast kasvab üks kiire rallisõitja. Juba praegu on ta oma vanuse kohta palju saavutanud,» kommenteeris Wilson tulevikutähte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles