Kanepi: mul on hea meel, et nüüd hakkab puhkus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caroline Wozniacki (vasakul) ja Kaia Kanepi autasustamisel.
Caroline Wozniacki (vasakul) ja Kaia Kanepi autasustamisel. Foto: Reuters / Scanpix

Eesti esireket Kaia Kanepi pidi täna Tokyo 175 000 dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiri finaalis tunnistama noore taanlanna Caroline Wozniacki paremust, ent sellest hoolimata oli eestlanna meel rõõmus.

Ja rõõmustamiseks on põhjuseid palju – esiteks tõuseb Kanepi homme avaldatavas maailma edetabelis esmakordselt 30 parema sekka, täpsemalt 28. kohale, teiseks on tal selja taga kolm üliedukat turniiri.

«Ma ei ole üldse kurb,» ütles praegu edetabelis 33. positsioonil paiknev Kanepi Postimehele pärast autasustamist. «Mul on selle üle hea meel, et 30 sekka tõusen, aga veel parem meel on seetõttu, et mängisin kolm turniiri väga hästi ja stabiilselt. Tegelikult on selle üle isegi parem meel. Stabiilsus ongi see, mida ma oma mängus otsin.»

Kanepi jõudis oma esimesel Aasia turniiril, 1,34 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga turniiril Tokyos veerandfinaali, nädal hiljem Soulis 145 000-dollarilise auhinnafondiga turniiril poolfinaali ning nüüd sel nädalal taas Tokyos finaali. «Päris hea järjekord,» muheles ta rahulolevalt.

Tänase finaalmängu kohta ütles Kanepi, et tundis, et ei mänginud just kõige paremini. «Pidin olema agressiivne ja võtma vastu riske, et teda võita,» rääkis maailma 16. reketile Wozniackile 2:6, 6:3, 1:6 kaotanud Kanepi. «Ei läinud täna nii hästi. Ma ei suutnud punkte võita, eksisin agressiivne olles väga palju. Aga vähemalt mängisin õigesti, niimoodi nagu pean. Seetõttu ei jää kaotus kripeldama.»

Homme koju Eestisse jõudev Kanepi ei salga, et kolm rasket nädalat on teda omajagu ära väsitanud ning nüüd tahaks ta vähemalt paari puhkepäeva. «Absoluutselt! Ausalt öeldes on mul suur väsimus peal, selles suhtes on hea meel, et nüüd hakkab puhkus,» muigas ta. «Kusjuures, puhkus on ka hea treening!»

Viimasel nädalal segas Kanepi mängu reielihasevenitus, seetõttu on puhkus eriti oluline. «Jala pärast on puhkust väga vaja, aga isegi kui jalg oleks korras, ma võtaks ikkagi puhkust, kas või mõned päevad!» naeris Kanepi. «Ega ma mingi robot ei ole!»

Järgmisena võistleb Kanepi kahe nädala pärast Austrias Linzis 600 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles