«Robert uuris esimese asjana, kuidas on lood kaardilugejaga»

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica
Robert Kubica Foto: SCANPIX


Itaalias peetud autorallil avarii teinud Robert Kubica ravimisel osalev doktor Giorgio Barabino sõnul on Kubica kunstlikust koomast ärganud, kuid vajab uut lõikust.

«Lisaks käele vajavad operatsiooni ka teised kannatada saanud kehaliikmed ja organid,» selgitas Barabino, kelle sõnul on poolakas adekvaatne. «Robert tuli teadvusele, saab rääkida ja saab aru kõigest, mis talle öeldakse. Esimese asjana uuris Robert, kuidas tema kaardilugeja olukord on. Andsime talle teada, et kõik on korras.»

Teatavasti pääses Kubica kaardilugeja Jakub Gerber raskest avariist vigastusteta.

Renault vormel-1 tiimi boss Eric Boullier on aga Kubica tervenemise suhtes eriti positiivselt meelestatud ja usub, et mees on tagasi veel sel aastal. Tohtrid on seni öelnud, et taastumiseks läheb minimaalselt aasta.

«Kui toimuvad nii suured avariid nagu Roberti oma, siis arstid ütlevad alguses välja kõige hullemad stsenaariumid,» sõnas Boullier BBC vahendusel. «Kindlasti jääb ta paariks kuuks eemale, kuid taastumine võtab vähem, kui aasta. Täpselt on seda aga raske prognoosida.»

Boullieri sõnul sõltub Kubica eemalejäämise pikkusest see, kelle tiim poolaka asendajaks võtab.

«Hetkel me veel ei tea, kes peaks olema asendaja. Kui Kubica eemalejäämine on lühiajaline, võtame teiseks piloodiks kellegi reservsõitjatest. Kui Kubica jääb pikemalt eemale, peame mõtlema uue plaani,» sõnas Boullier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles