Maailma parima jalgpalluri valimise ümber valitseb suur segadus

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi maailma parimale jalgpallurile mõeldud auhindadega.
Lionel Messi maailma parimale jalgpallurile mõeldud auhindadega. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa ajakiri France Football teatas, et aasta parima jalgpalluri valimisel ei saa peatreenerid ja mängijad enam hääletada. Viimasel kuuel aastal on auhinda välja andnud ajakiri ning Rahvusvaheline Jalgpalli Liit FIFA üheskoos. Nüüd tahetakse taas Ballon d’Or’i välja anda nii, et hääletajate seas oleksid ainult ajakirjanikud.

Koos hakati auhinda välja andma 2010. aastal ja seejärel on ühise auhinna võitnud neljal korral Lionel Messi ja kahel juhul Cristiano Ronaldo.

Varem oli olemas kaks konkureerivat auhinda, millest üks oli Ballon d’Or ja teine FIFA aasta mängija auhind. Kuni 1995. aastani anti Ballon d’Or parimale Euroopa jalgpallurile ja sealt edasi parimale Euroopas mängivale jalgpallurile.

Nüüd on andnud France Football teada, et tänavu koosneb hääletajate ring taas ainult ajakirjanikest, nagu oli ka 2009. aastal. Esimesse valikusse kuulub sel aastal 30 parimat jalgpallurit ja enam ei nimetata lõpus kolme parimat, kelle seast selgub siis võitja.

FIFA ei ole veel teada andnud, kas nad annavad välja ka konkureeriva auhinna. FIFA andis iseseisvalt maailma parima jalgpalluri auhinda välja aastatel 1991 kuni 2009.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles