Hirm Putini ees sundis Londoni Arsenali kulutama plaanitust poole rohkem

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin
Vene president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Jalgpalliagent Jon Smith on välja andnud autobiograafia, kus ta heidab muuhulgas valgust ka 2009. aasta tehingule, mille käigus vahetas venelane Andrei Aršavin toonase koduklubi Peterburi Zeniti särgi Londoni Arsenali oma vastu.

Smith meenutab, et inglased tahtsid Aršavini eest maksta alla kümne miljoni euro, kuid lõpuks tuli neil lauale laduda ligi 20 miljonit eurot. Kaalukeeleks olevat saanud tõsiasi, et Zenit on Venemaa presidendi Vladimir Putini lemmikklubi.

Zeniti jalgpalliklubi omanikuks on Venemaa gaasifirma Gazprom ja seega on klubil Venemaa võimukoridoridega tihedad suhted. Smith kirjutab oma raamatus, et tehingu kõikide üksikasjadega oli seotud ka Arsenali peatreener Arsene Wenger. Lõpuks sai hirm Putini ees neist aga võitu ja Aršavini eest tuli maksta soovitust umbes poole rohkem.

Smithi sõnul sai tehingust lõpuks asja tänu Venemaa ärimehele Ališer Usmanovile, kellele kuulub 30 protsenti Arsenali meeskonnast. Usmanov kasutas lõpuks oma sidemeid Venemaal ja nii Aršavin Londonisse jõudiski.

Andrei Aršavin Londoni Arsenali särgis. / Scanpix
Andrei Aršavin Londoni Arsenali särgis. / Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles