Võimas Kanada murdis ameeriklaste südamed

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada jäähokikoondis kukutas USA
Kanada jäähokikoondis kukutas USA Foto: SCANPIX

Torontos jätkuval jäähoki maailma karikaturniiril sai selgeks, et USA alagrupist edasi ei pääse. Kohtumises Kanada vastu rahuldanuks ameeriklasi vaid võit, kuid lõpuks lahkuti väljakult 2:4 kaotusega.

Mängu alustas USA tegelikult hästi ja Ryan McDonagh viis nad viiendal minutil juhtima. Seejärel algas aga Kanada sõu ning järgmise seitsme minuti jooksul viskasid korraldajamaa poolelt kaks väravat Matt Duchene ja ühe lisas Corey Perry. Teisel perioodil läks Kanada Patrice Bergeroni väravast juba 4:1 juhtima. Päris matši lõpu eel vähendas T.J. Oshie USA kaotusseisu küll ühe värava võrra, kuid suures plaanis see midagi ei enam ei muutnud.

«Oleme pettunud ja läbikukkunud, korraga valdab väga palju emotsioone,» tunnistas USA peatreener John Tortorella. «Tunnen, et vedasime inimesi alt ja mina vastutan selle kõige eest. Olen tõesti väga pettunud.» Ryan McDonagh lisas: «Kindlasti ei kujutanud me seda turniiri enda jaoks sellisena ette. Kõik juhtus nii kiiresti. Olime juba pärast esimest kaotust (0:3 kaotus Euroopale – toim) väga raskes seisus.»

USA kohtub alagurpi viimases mängus Tšehhiga, kuid edasipääsulootused on mõlemal koondisel minetatud. Omavahel selgitavad alagupi võitja Euroopa ja Kanada.

A-alagrupp:

1. Kanada 4 punkti

2. Euroopa 4

3. Tšehhi 1

4. USA 0

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles