Soome peatreener: tegime suurepärase mängu, kuid sellest ei piisanud

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Lundqvist (vasakul) ja Mattias Ekholm
Henrik Lundqvist (vasakul) ja Mattias Ekholm Foto: SCANPIX

Jäähoki maailma karikaturniiril kaotas Soome läinud ööl 0:2 Rootsile ning alagrupist edasipääs ei ole enam ainult nende endi kätes. Kindlasti peaksid soomlased viimases voorus alistama Venemaa, kuid samal ajal tuleb neil loota, et Põhja-Ameerika kaotab Rootsile.

Läinud ööl sai soomlastele saatuslikuks Rootsi väravavahi Henrik Lundqvisti hea esitus ja 36 tõrjet. «Esimesel kolmandikul ei tundnud ma end eriti hästi, kuid teisel ja kolmandal perioodil muutus tunne mugavamaks. See oli lõbus, ma tõesti nautisin seda suurt ja olulist matši,» ütles Lundqvist.

Soome koondise peatreener Lauri Marjamäki tunnustas oma hoolealuseid. «Peame tulemust austama. Tegime hea esituse, alustasime hästi ja omasime häid väravaolukordi. Loomulikult tegi Lundqvist silmapaistva matši. Samas olen ma oma meeste üle uhke, tegime täna suurepärase mängu, kuid sellest ei piisanud,» rääkis ta.

B-alagrupp:

1. Rootsi 4

2. Põhja-Ameerika 2

3. Venemaa 2

4. Soome 0

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles