Rios protestiks striptiisi teinud maadlustreenerid said karmilt karistada

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
End paljaks koorinud Mongoolia maadlustreenerid.
End paljaks koorinud Mongoolia maadlustreenerid. Foto: SCANPIX

Rio olümpiamängudel tirisid Mongoolia maadlustreenerid Tserenbaatar Tsogbayar ja Byambarinchen Bayaraa endal riided seljast, kui nad ei olnud rahul kohtunike otsusega. Nüüd määrati meestele selle teguviisi eest kolme aasta pikkune treenerina tegutsemise keeld.

Rio olümpial oli Mongoolia maadleja Mandakhnaran Ganzorig kuni 65 kg kaaluvate meeste pronksiheitlusest juba võitjana väljumas, kuid ta otsustas viimastel sekunditel juubeldama hakata ja seega määrasid kohtunikud Ganzorigile hoiatuse. Tema vastane Ikhtiyor Navruzov (Usbekistan) sai seega punkti juurde ja nii kuulutati võitjaks hoopis usbekk, kirjutab The Guardian.

Ganzorigi treenerite hinnangul oli tegemist aga räige ülekohtuga ja nii otsustasid nad protesti märgiks maadlusmatile tormata ja end sisuliselt paljaks koorida. Edu see loomulikult ei toonud ja Ganzorig pronksile ei tõusnud.

Mongooloa Maadlusliidule saadetud kirja kohaselt määras Rahvsuvaheline Maadlusliit nüüd Tserenbaatar Tsogbayarile ja Byambarinchen Bayaraale kõikidel rahvusvahelistel võistlustel osalemise keelu kuni 2019. aasta augustini. Lisaks määrati Mongoolia alaliidule umbes 45 000 euro suurune trahv.

Pettunud Mongoolia maadlustreenerid. / Scanpix
Pettunud Mongoolia maadlustreenerid. / Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles