Kanada pani Euroopa paika, Põhja-Ameerika noortele väärt võit

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada hokimehed on üle mänginud Euroopa tiimi väravavahi Jaroslav Halaki.
Kanada hokimehed on üle mänginud Euroopa tiimi väravavahi Jaroslav Halaki. Foto: SCANPIX

Torontos peetaval jäähoki maailma karika turniiril kindlustas endale A-alagrupi võidu kodupubliku ees mängiv Kanada, kes alistas viimases voorus 4:1 Euroopa koondise. Mõlemad meeskonnad olid juba enne kohtumist kindlustanud endale pääsu poolfinaali ja selgitamist vajas ainult grupi võitja.

Kodupubliku ees mängiv Kanada mingit hinnaalandust ei teinud ja võeti kindel võit. Kanada eest tegi kahel korral skoori Jonathan Toews ning korra olid täpsed Sidney Crosby ja Logan Couture. Euroopa koondise ainsa tabamuse ees hoolitses slovakk Marian Hossa.

A-alagrupi viimases kohtumises lähevad täna vastamisi veel USA ja Tšehhi, kuid mõlemad on juba edasipääsulootused minetanud.

B-alagrupis teenis läinud ööl oma teise võidu Põhja-Ameerika U23 hokikoondis, kes alistas lisaajal 4:3 Rootsi.

Võitu vajanud Põhja-Ameerika noored alustasid kohtumist maruliselt, kui kiirelt asuti 2:0 juhtima. 30 sekundit pärast avavilet viskas värava Auston Matthews ning minut ja viis sekundit hiljem suurendas eduseisu Vincent Trocheck.

Rootsi suutis tänu Filip Forsbergi tabamusele peagi vahet vähendada, kuid Johnny Gaudreaul oli taas vastus olemas. Rootsi suutis avakolmandikul ühe värava siiski veel tagasi visata – täpne oli Nicklas Backström. Viigini jõudis Rootsi alles kolmandal kolmandikul, kui värava sai kirja Patrik Berglund.

Lisaajal kallutas kohtumise Põhja-Ameerika kasuks Nathan MacKinnon, kes viskas litri võrku 4.11 pärast lisaaja algust.

Lisaajal saadud kaotuse eest ühe punkti teeninud Rootsi kindlustas sellega endale ka alagrupis esikoha. Poolfinaalis kohtub Rootsi nüüd Euroopa koondisega.

Põhja-Ameerikal on koos 4 punkti ja see annab praegu tabelis 2. koha. B-alagrupi viimases mängus kohtuvad omavahel Venemaa ja Soome. Kui soomlastel on kõik edasipääsulootused kadunud, siis Venemaa vajab kindlasti võitu, et tõusta ise alagrupis teiseks ja kohtuda poolfinaalis Kanadaga. Kuna Venemaa alistas omavahelises mängus Põhja-Ameerika, siis piisab neile poolfinaali jõudmiseks Soome alistamisest.

Nathan MacKinnon saadab litri Henrik Lundqvistist mööda ja toob Põhja-Ameerikale võidu. / Scanpix
Nathan MacKinnon saadab litri Henrik Lundqvistist mööda ja toob Põhja-Ameerikale võidu. / Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles