Eestlased paraolümpial: stardis oli sportlasi, kelle puue tekitab kahtlusi

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisabeth Egeli abiline Liina Heinsaar, Elisabeth Egel, Brenda Tilk, Kardo Ploomipuu, treener Õnne Pollisinski.
Elisabeth Egeli abiline Liina Heinsaar, Elisabeth Egel, Brenda Tilk, Kardo Ploomipuu, treener Õnne Pollisinski. Foto: Raul Mee

Rio paraolümpiamängud näitasid, et medalite väärtus on ujumises kõvasti kasvanud ja võistlused meelitavad juurde sportlasi, kelle puue tekitab palju kahtlusi.

Kuna hiilgavaid aegu ujunud konkurentidel polnud füüsilist puuet silmaga näha, siis jättis võistlus mitmeid küsimusi treener Õnne Pollisinski hinge, ka Pekingi paraolümpiamängudel pronksmedali võitnud Kardo Ploomipuu märkis, et starti ilmusid mõned üllatajad, kirjutab ERR Sport.

«Kardo (Ploomipuu) klassis kolmel sportlasel, kellel ühel pole poolt jalga, teisel on ka protees ja Kardol on protees ja siis tulevad 2-3 noormeest, kes kõnnivad täiesti vabalt – võib-olla ühte pöida natuke liipab. Kui tulemusi parandatakse aasta jooksul 8-10 sekundit, pole ka päris see, mis ta tegelikult peaks olema liikumispuuetega inimestel,» sõnas Pollisinski.

Pollisinski sõnul soovivad mitmete riikide tiimid, et Rahvusvaheline Paraolümpiakomitee vaataks ümber kas võistlusklassid või kontrolliks hoolikamalt sportlaste puuet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles