Boullier kaitseb Kubicat: sama hästi võinuks temast buss üle sõita

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica tegi avariis kõvasti viga oma paremale käele ja jalale
Robert Kubica tegi avariis kõvasti viga oma paremale käele ja jalale Foto: SCANPIX


Üks osa vormelimaailmast näib olevat ühel meelel, et Itaalias peetud rallil Robert Kubicaga juhtunud avarii oli lihtsalt halb juhus ja selle pärast ei hakka keegi edaspidi vormel-1 pilootide õiguseid piirama. Teised nii ei arva.


«Sama hästi võinuks temast teel poodi leiva järele üle sõita buss,» arvas Renault' vormel-1 tiimi boss Eric Boullier Prantsusmaa ajalehele L'Equipe.

Üldiselt näib tunduvat, et Kubica-sugusele mehele polekski võimalik võidusõidu keeldu panna, kuna see on tema elu mõte.

«Rallisõit on Kubica jaoks väga tähtis,» sõnas Kubica meeskonna pressiesindaja Clarisse Hoffmann. «Ta suhtub võidukihutamisesse lihtsalt nõnda kirglikult. Vormel-1, kartide ja ralliautodega sõitmine aitab tal püsida tasakaalus. Ta teadis kõiki riske ja nõudis alati, et ta võib lepingu järgi ka muudes klassides võistelda.»

Samas, Kui Kubica kaitses vormel-1 sarjas BMW Motorspordi värve, polnud rallisõitmine lubatud.

«Sõitja on vormel-1 sarjas edu võti, vaid tema suudab sadade inimeste kõva töö pöörata tulemuseks. Mis mõte oleks vormel-1 sarjal pingutada kõvade ohutusnõuetega, kui piloot võib end vigastada muudel võidusõitudel,» küsis BMW Motorspordi direktor Mario Theissen. Samal arvamusel oli näiteks legendaarne Jackie Stewart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles