Tütre sünnitanud Evelin Talts naaseb jooksurajale

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Talts EMil.
Evelin Talts EMil. Foto: Mihkel Maripuu

2012. aastal Londoni olümpiamängudel maratonijooksus Eestit esindanud ja sel suvel teist korda emaks saanud Evelin Talts teeb eeloleval nädalavahetusel pärast ligi aastast pausi oma esimese stardi, valides selleks Saue sügisjooksu.

3. juulil sündis Taltsil keisrilõike abil tütar, kellele ta pani nimeks Arabella. Pärast seda läks ta kohe tööle tagasi aeroobikatrenne andma ja hakkas ka jooksmisega uuesti pihta. Praegu harjutab Talts viis-kuus korda nädalas. «Olemine on ikka veel üpris nõrk, kuid arvestades sellega, mis ma juuli algul olin, ma täitsa juba liigun,» ütles Talts ajakirja Jooksja Jooksuportaali uudistele.

Kõrgete kohtade nimel ta jooksmist veel ei plaani. Eeloleval laupäeval osaleb ta Saue sügisjooksul 10 km distantsil ja pühapäeval Albu sügisjooksul 8 km distantsil. Suurematest jooksudest võtab ta ette 9. oktoobril toimuva sügisese Rabajooksu ja seejärel Saaremaa kolme päeva jooksu, kuhu on ennast ka juba kirja pannud. «Olen kindlasti minemas. Lähen melu nautima ja vanade tuttavatega kohtuma,» sõnas Talts.

Tema teine ja vanem laps, poeg Tristan läheb nagunii oma trennikaaslastega jooksma Saaremaale. Seni on Evelin Talts jooksnud koos tütre Arabellaga, lükates käru lapsega ühe käega enda ees. «Trenni puudust mul ei ole. Ma annan aeroobikatrenne nii palju, et saan sealt oma koormuse kätte. Pigem teen üleliiagi,» rääkis Talts. Ta ei osanud öelda, millal taas jookdusel päriselt võistlema hakkab. «Aasta läheb veel kindlasti aega. Võtan päeva korraga. Kõik oleneb lapsest, kui palju ta magab ja kärus olla tahab. Kõik käib siiski praegu tema järgi,» lisas Talts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles