Klavanit taevani kiitnud Klopp leidis ka miinuse: Klavan pole enam 21-aastane

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan ja Jürgen Klopp.
Ragnar Klavan ja Jürgen Klopp. Foto: SCANPIX

Liverpooli jalgpallimeeskonna peatreener Jürgen Klopp andis portaalile This is Anfield pikema selgituse, miks ta tõi Inglismaa klubi ridadesse Ragnar Klavani. Kui suuremas osas pälvis Eesti koondise kapten vaid kiidusõnu, siis paraku nentis Liverpooli loots ka seda, et Klavan pole enam kõige noorem mängumees.

Klopp selgitas, et kui ta sai Liverpooli peatreeneriks, ei pidanud ta Klavani palkamisele pikalt mõtlema, sest oli eestlase mänguga hästi kursis juba aegadest, kui juhendas Saksamaal Dortmundi Borussiat ning meie mees kuulus Ausgburgi ridadesse. «Mind polnud vaja veenda, Ragnariga oli kõik väga lihtne,» selgitas Klopp.

«Ta oli tugev juba siis, kui teda esimest korda Augsburgi eest mängimas nägin. Olin üllatunud, et Augsburg oli leidnud temasuguse mängija, kellest meie mitte midagi ei teadnud. Ausalt öeldes ei meeldinud see mulle eriti,» selgitas Liverpooli loots.

«Me ei vajanud toona Dortmundis mängijat tema positsioonile, aga olin alati üllatunud, et ta jäi Augsburgi veel üheks hooajaks ja siis veel üheks hooajaks. Kui jõudsin siia (Liverpooli-toim) ja sain siinsest olukorrast pildi ette ning teadsin, mida muuta tahan, siis oli tema palkamine väga realistlik idee just tema oskuste pärast,» põhjendas Klopp, miks ta Klavani lõpuks Augsburgi ridadest ära tõi.

Klopp tunnistas, et kuigi Klavan pole enam jalgpalluri jaoks esimeses nooruses - oktoobris saab meie mees 31-aastaseks - , siis Eesti koondise kapteni kvaliteedis ei tohiks enam keegi kahelda. «Ta on väga hea kaitsja ja tema fantastiliseks boonuseks on see, et ta on suurepärane jalgpallur. Väike probleem on see, et ta pole enam 21-aastane, aga tal on endiselt neli või viis aastat veel mängida jäänud. Siiatulek oli suurepärane võimalus ja kui temaga rääkisin, siis ei pidanud ma teda pikalt veenma. Mulle meeldib töötada mängijatega, kes ise tõesti tahavad klubisse tulla. Tõsi, alguses olid paljud inimesed üllatunud tema nime kuuldes, sest Inglismaal ei vaadata eriti Saksamaa kõrgliiga mänge, aga nüüdseks pole tema kvaliteedis enam mingit küsimust,» võttis Klopp oma arvamuse Klavanist kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles