Tipud üksteisele eksimisvõimalust ei jäta, väravakütid võtavad teineteiselt mõõtu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Linnameskond - FC Levadia
Paide Linnameskond - FC Levadia Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Jalgpalli Eesti meistriliigas kasvab pinge, 31. voorus ootavad esinelikut ees mängud, kus vääratada ei tohi. Postimehe telemängudes võõrustab Infonet Pärnut ja Kalju sõidab külla Transile. Paide-Sillamäe kohtumises näeb hooaja parimate väravaküttide duelli, eelmises voorus Florat üllatanud Tammeka püüab teha sama Levadia vastu ning Flora ise võtab kodus vastu tabeli viimase ehk Rakvere Tarva.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Tallinna Infonet – Pärnu Linnameeskond

Reedel 23. septembril kell 19.00 Tallinnas Infoneti Lasnamäe staadionil

Premium liiga 31. voorus lähevad reede õhtul piike ristama tabeli teine Tallinna Infonet ning eelviimane Pärnu Linnameeskond. Senisel hooajal on madistatud kolmel korral ja kõik punktid on oma kukrusse noppinud Infonet. Lasnamäe klubi on pärnakatele sel aastal löönud 10 väravat, kuurortlinlased vastanud vaid ühega, kui Martin Mägi iluvärav nad juunikuises 1:3 kaotusmängus mõneks ajaks juhtima viis. Kas seekord suudetakse samaväärse purakaga üllatada?

Viimasest voorust noppis punkte Infonet, kes alistas võõrsil tabeli viimase Rakvere Tarvase kõigest 1:0, suurepärase tabamuse meisterdas Aleksandr Kulinitš. Pärnu Linnameeskond kaotas aga 1:5 Nõmme Kaljule. Marco Lukka punase kaardi tõttu mängu kümnekesi lõpetanud pärnakate auvärava lõi matši eelviimasel minutil kogenud keskväljamees Martin Vunk.

Kui Pärnu Linnameeskonna seis tabeli tagumises otsas on üsna kindel – 8. kohal olevast JK Narva Transist jäädakse maha 17 punktiga ning viimasel kohal asuvat Tarvast edestatakse 14 silmaga –, siis Infonetil on mängus rohkem kui elu. Hetkel ollakse 65 punktiga ühel pulgal liiga liidri Levadiaga, kuid Infonetil on üks mäng vähem peetud.

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Peame tabelisse vaatamata iga vastase puhul end väljakul tõestama, sest keegi meile midagi kingitusena anda ei kavatse. Igas mängus peame endast andma 100%, et võita ja liikuda oma eesmärgile lähemale. Püüame oma fänne rõõmustada tulemusliku ja sisuka mänguga.»

Infoneti keskkaitsja Vladimir Avilov: «Oleme lõpusirgel, kus eksimusteks ruumi pole! Valmistume mänguks Pärnuga väga tõsiselt. Peame mängima väga kindlalt ning hoolitsema selle eest, et mäng mööduks traumade ja kaartideta, sest juba peale Pärnut kohtume kahe tippklubiga. Ootame staadionil fännide toetust!»

Pärnu juhendaja Marko Lelov: «Kui vaadata Infoneti viimast viit mängu Premium liigas, siis nende tulemused on pigem heitlikud. Võidud ja kaotused vaheldumisi, sinna sisse ka üks viik. Tiitlinõudleja viimane võit Rakvere üle annab meile kindlasti teoreetilise võimaluse positiivseks tulemuseks. Kui analüüsida vastaste viimaseid esitlusi, siis positiivse tulemuse saavutamiseks peame oma ülesanded väljakul suure protsendiga ellu viima.»

Pärnu ründaja Kristian Lenk: «Infonetiga tuleb paratamatult väga raske mäng, tegemist on väga distsiplineeritud ja kvaliteetse meeskonnaga, kes võitleb tiitli eest ja punktide kaotamine ei ole mõeldav. Peame võitlema meeskonnana ja näitama sisu, mehed on mänguks valmis ja anname endast parima, et see hooaeg esmakordselt Infonetilt punkte röövida!»

POSTIMEHE TELEMÄNG

Narva Trans – Nõmme Kalju

Laupäeval 24. septembril kell 19.00 Narva kunstmurustaadionil

Premium liiga järjekordsele voorule panevad punkti Narva Trans ning Nõmme Kalju, kes alles teisipäeval omavahel karikasarjas mõõtu võtsid. Kümnekesi lõpetanud Trans lasi koduplatsil endale teisel poolajal kaks väravat lüüa ning nii tuli vastaste 2:0 paremust tunnistada.

Kui Premium liigas kaheksandal positsioonil paiknevad idavirulased võitlevad maksimaalselt kuuenda koha pärast, siis Kaljul on säilinud kõik võimalused oma ajaloo teiseks meistritiitliks. Hetkel ollakse tabelis neljandad ning esimesest kahest Tallinna Levadiast ja Tallinna Infonetist jäädakse kuue punkti kaugusele. Seejuures on Kaljul Levadiaga võrreldes kaks mängu ja Infonetiga võrreldes üks mäng varuks.

Viimasest voorust võtavad parema tuju kaasa külalised, kes alistasid võõrsil 5:1 Pärnu Linnameeskonna. Trans kaotas võõral väljakul aga Sillamäe Kalevile 1:2. Senised kolm Premium liiga omavahelist kohtumist on möödunud erinevaid radu pidi. Aprillis purustas Kalju Transi 6:0, kuu hiljem viigistati Narvas 1:1, ent augustis jäi taas peale Kalju, tookord küll kõigest 2:0. 

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «Hooaeg pole veel läbi saanud, peame pingutama viimase mängu, viimase minuti, isegi viimase sekundini. Eesmärk ja ülesanne on igas kohtumises ikka sama – ainult võita!»

Transi kaitsja Igor Ovsjannikov: «Loomulikult soovime pärast kibedat kaotust karikasarjas selles mängus revanši võtta. See mäng näitas, et oleme võimelised seda tegema. Fännid aitavad meid ning lubame endast parima anda.»

Kalju abitreener Sergei Terehhov: «Omavahelise karikamängu võitsime, aga see tuli väga raskelt. Nüüd on liigamäng, kus meil on kindlasti vaja tabelisse kolme punkti – nende järele Narva lähmegi!»

Kalju poolkaitsja Janar Toomet: «Tiitlikonkurentsis püsimiseks on ainus eesmärk võit. Selleks peame mängima omal tasemel ja tõestama, et oleme parem meeskond.»

Nõmme Kalju peab liidrite kinnipüüdmiseks veel kõvasti tööd tegema. FOTO:
Nõmme Kalju peab liidrite kinnipüüdmiseks veel kõvasti tööd tegema. FOTO: Foto: Sander Ilvest

Tallinna Flora – Rakvere Tarvas

Reedel 23. septembril kell 19.00 Tallinnas Lilleküla staadionil

Mängu näitab otsepildis portaal Jalgpall.ee

Eelmises voorus valmistasid üllatuse nii Flora kui ka Tarvas. Pealinna klubi tiitlilootustele viskas kaikaid kodaratesse Tartu Tammeka, kes alistas koduplatsil toimunud põnevusmatšis mullused meistrid tulemusega 3:2. Tarvas tegi aga koduväljakul südi partii, kui Infonet sai neist kõigest 1:0 jagu. Kuidas kanduvad möödunud nädala meeleolud üle reedel toimuvasse 31. vooru kohtumisse?

Kui vaadata seniseid omavahelisi mänge, siis ei tohiks Tarval võimalusepoegagi olla. Flora on läänevirulastele sel hooajal löönud 15 väravat, neist 7 on kantud soomlase Sakari Tukiaineni nimele. Tarvas on vastanud ühega – augustikuises matšis sai jala valgeks Aleksei Larin.

Tabeliseis on intrigeerivam kolmandal kohal asuva Flora jaoks, liidrist Tallinna Levadiast lahutab neid viis punkti. Sama paljuga ollakse maas ka tabeli teisest Tallinna Infonetist, kel aga üks mäng varuks. Neljandat positsiooni hoidvat Nõmme Kaljut edestatakse hetkel ühe punktiga, kuid nõmmekatel on peetud lausa kaks mängu vähem kui Floral. Rakvere Tarva tabeliseis on lihtsam – nemad on 29 matšiga kogunud 2 punkti ning asuvad tabeli viimasel astmel. Külaliste seisu ei tee lihtsamaks tõik, et kollaste kaartide tõttu peavad kohtumise vahele jätma Joonas Ljaš ning Taavi Trasberg. Samuti tekitab küsimusi see, kuidas on Tarvas taastunud teisipäeval koduväljakul 2:3 Paide Linnameeskonnale kaotatud karikamängust?

Flora poolkaitsja Mihkel Ainsalu: «Valmistume selleks mänguks nagu igaks teiseks mänguks. Anname endast 100% ja ei lase ennast eelnevast mängust häirida, vaid keskendume ainult sellele mängule. Tuleb kindlasti võitluslik lahing!»

Tarva loots Urmas Kirs: «Tuleb kindlasti väga raske katsumus. Tuleb hoida pea külmana ja võidelda kõik olukorrad alati lõpuni!»

Tarva keskkaitsja Jaanus Kaasik: «Mäng valitseva meistri vastu võõral väljakul saab olema keeruline väljakutse, kuid anname endast kindlasti kõik.»

Paide Linnameeskond –Sillamäe Kalev

Laupäeval 24. septembril kell 13.00 Paide linnastaadionil

Mängu näitab otsepildis portaal Jalgpall.ee

Premium liiga 31. vooru esimeses laupäevases kohtumises lähevad omavahel vastamisi tabeli kuues Paide Linnameeskond (38 punkti) ning neist koha võrra eespool olev Sillamäe Kalev (44 punkti). Kesk-Eestis peetavas matšis võidakse otsustada viienda koha saatus. Kui külalised suudaksid võõrustajaid võita, juhiksid nad enne viit viimast kohtumist Paide ees juba üheksa punktiga. Kas Paide suudab Kalevi kannul püsida?

Seniste omavaheliste mängude põhjal suuri järeldusi teha ei saa, kevadel mängiti Sillamäel 1:1 ja 0:0 viiki, augustis näitas Paides oma võimu Kalev, kes alistas kodumeeskonna 3:1 – iluvärava lõi toona itaallane Alessandro La Vecchia. Viimane voor möödus päikselisemalt Sillamäel. Nemad alistasid koduplatsil Narva Transi 2:1, Paide jäi aga koduväljakul 0:4 alla Tallinna Levadiale. Millise jälje on linnameeskonnale jätnud see, et nad jooksid väljakule ka nädala keskel – karikamängus alistati Rakvere Tarvas tulemusega 3:2?

Vastasseisule lisab vürtsi Vjatšeslav Zahovaiko ning Jevgeni Kabajevi duell. Mõlema klubi edurivimehel on esimese 30 kohtumisega kirjas 17 tabamust. Kumb juhib seekord oma tiimi võidule ning kumb astub sammu ligidamale Premium liiga sahistamiskuninga tiitli suunas?

Paide loots Meelis Rooba: «Tabeliseis on väga pingeline. Kui soovime hooaja lõpus Sillamäed edestada, siis peame omavahelise mängu Paides võitma.»

Paide ründaja Jüri Jevdokimov: «On tulemas tähtis mäng Sillamäega. Soovime hooaja lõpus neist tabelis eespool olla. Peame kaitses kõvasti mängima, sest nende trump on hea ja kiire rünnak. Kui kompaktselt ja meeskondlikult mängime, siis on võit meie, sest ise lööme neile värava kindlasti!»

Sillamäe Kalevi abitreener Vadim Dobiža: «Oleme tabelis viiendal kohal ja lähim konkurent on kindlasti Paide. Väga ohtlik võistkond tugevate ja kogenud mängijatega. Ei taha teha prognoose, aga tundub, et distsiplineeritus võib tuua soovitud tulemuse.»

Sillamäe poolkaitsja Deniss Tjapkin: «Paide vastu on meil alati raske mängida, vaatamata lõpptulemustele. Aga siiski tuleme Paidesse võitma, kuigi saame aru, et selleks on vaja väga palju tööd teha.»

Paide Linnameeskond jahib viiendat kohta. FOTO: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja/ Scanpix
Paide Linnameeskond jahib viiendat kohta. FOTO: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja/ Scanpix Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tallinna Levadia – Tartu Tammeka

Laupäeval 24. septembril kell 16.00 Tallinnas Kadrioru staadionil

Mängu näitab otsepildis ETV.

Tallinna Levadia tuleb 31. voorule vastu tabelijuhina, ent Infonetist ollakse võrdse punktide arvu juures ees vaid tänu väravate vahele ning kuklasse hingavad ka Flora ja Kalju. Florakad komistasid eelmises voorus just Tammeka otsa ja tegid oma elu sellega kõvasti raskemaks – ka Levadia teab, et tartlaste näol ei ole tegemist kerge vastasega.

Selle hooaja kolmest senipeetud omavahelisest mängust on Levadia küll kaks võitnud, ent sugugi mitte kergelt. Kui Tammeka aprillis viimati Kadriorus käis, võeti Levadialt koguni viigipunkt. Nädal hiljem võitsid tallinlased Tartus 4:1, ent augusti keskel pidi Levadia viimases omavahelises heitluses kurja vaeva nägema, enne kui tänu Anton Mirantšuki penaltile ja Gando tabamusele Tartust 2:1 võiduga tulema pääses.

Pärast Flora üllatamist pidas Tammeka nädala keskel ka karikamängu, kus käidi skooriga 8:1 üle Levadia kolmandast koosseisust. Kübaratriki sai selles mängus kirja ründaja Randin Rande, kes oli mõni päev varem aidanud alistada ka Florat. Liigatabelis võib Tammeka veel unistada viiendastki kohast, ent selleks ei tohi viimastes mängudes enam pea üldse vääratada. Sillamäe Kalevist ollakse praegu üheksa punkti kaugusel, ent kolme punkti kaugusel kuuendal kohal olev Paide on täiesti püütav. Samas hingab tartlastele kahe punkti kaugusel kuklasse Narva Trans.

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Meistrivõistlustel on jäänud kuus mängu ja käib kõva madistamine kohtadele 1.-4. ja 5.-8. Eelmisel nädalal suutsime Flora tiitlilootustele väikse põntsu panna, sellel laupäeval oleks Flora suhtes aus, kui üllataksime Levadiat ja rööviksime ka neilt punkte.»

Tammeka ründaja Rait Läll: «Viimase nädala mängudes võetud võit Flora üle ning edasipääs karikavõistlustel on meile kõvasti indu andnud. Läheme ka Tallinnasse näitama väga hingestatud ja meeskondlikku mängu ning anname endast kõik, et Levadiat üllatada!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles