Postimees Tšehhis: koondis asub rasket ülesannet täitma

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Rumeenia kohtumine avaturniiril.
Eesti ja Rumeenia kohtumine avaturniiril. Foto: cev.lu

Täna jätkab Eesti meeste võrkpallikoondis EM-valiksarja mänge, kui Tšehhis Jablonecis peetava F-alagrupi teise turniiri avamängus minnakse kell 16 vastamisi Rumeeniaga.

Poolas Lubinis laagris viibinud koondis jõudis Tšehhi eile bussiga, õhtul tehti ka 2100 pealtvaatajat mahutavas mängusaalis esimene trenn. Jabloneci saal on väike ja neile, kes pole siin harjunud mängima, üsna ebamugav. Just seetõttu on tšehhid selle oma mängupaigaks valinud ja viibisid ise siinsamas laagris.

Eesti mehed on peatreener Gheorghe Cretu sõnul motiveeritud ja valmis. Eelmisel turniiril hüppeliigest vigastanud nurgaründaja Rauno Tamme on trennid kaasa teinud ja teda vigastus enam olulisel määral ei sega. Põlveprobleemid on aga häirinud teist nurgaründajat Karli Allikut.

Eelmise nädala turniiri Rumeenias tehti kohutav algus, kui esimeses mängus jäädi mannetu esitusega 0:3 alla tšehhidele. Ka kaks järgmist mängu pöörati enda kasuks raskustega. Et edasipääs tagada, tuleb sel turniiril tugevamalt esineda ja suuri ärakukkumisi vältida, midagi kerget siin aga ees ei oota, sest ka autsaideriks peetud rumeenlased on oma parimad pojad seekord koondisesse saanud ja midagi niisama ära ei anna.

Esimeses omavahelises kohtumises Rumeeniaga oli nende resultatiivseim 19 punktiga Laurentiu Lica. Eesti poolel särasid Robert Täht ja Renee Teppan vastavalt 20 ja 17 punktiga.

Tabeliseis ja edasipääs

Laupäeval mängitakse Makedoonia ja pühapäeval Tšehhiga. Nädal aega tagasi Rumeenias peetud avaturniiril alistas rahvusmeeskond 3:1 Rumeenia ja 3:2 Makedoonia ning kaotas 0:3 Tšehhile.

Avaturniiri läbisid täiseduga tšehhid, Eestil on kaks võitu ja viis punkti. Rumeenial on võit ja kolm punkti ning võiduta oleval Makedoonial üks punkt. EM-finaalturniirile pääseb otse neliku võitja, teise koha omanikul seisavad oktoobri alguses ees kodus-võõrsil kohtumised D-alagrupi teise koha meeskonnaga. Avaturniiri järel on seal Slovakkial täisedu, lõunanaabritel kaks võitu ja kuus punkti, Iisraelil võit ja kaks punkti ning teist turniiri võõrustaval Horvaatial üks punkt.

Et grupist esimesena edasi saada ja otse EM-finaalturniirile jõuda ehk vältida kolmanda ringi mänge, ei tohiks täna rumeenlastele geimi loovutada. Alagrupis võrreldakse paremusjärjestuse määramisel esmalt võitude arvu. Kui need on võrdsed, siis punkte, mille järel tulevad geimide ja punktide suhe ning viiendaks kategooriaks on omavaheliste mängude tulemused.

Alagrupis teiseks jäänud meeskond läheb oktoobri alguses kodus-võõrsil süsteemis vastamisi D-alagrupi teise koha omanikuga. Selles grupis alistasid Slovakkia järel teist kohta hoidvad lätlased eile üllatuslikult Slovakkia 3:1 (25:17, 25:22, 17:25, 25:22). «Olen sõnatu, see oli meile suurepärane võit. Midagi pole veel otsustatud, ent loodan, et võit sisestab meile kõvasti eneseusku, sest vajame seda tulevikus,» sõnas lätlaste peatreener Raimonds Vilde. Suuresti oli lätlaste edu aluseks ülivõimas serv, millega vastased auti löödi.

Slovakkial ja Lätil on nüüd neljast mängust kolm võitu ja üheksa punkti. Esikoht on praegu slovakkidel, kelle geimide suhe on 10-4, lõunanaabrite 9-5 vastu. Teoreetilisi edasipääsu lootusi evib ka Iisrael, kes alistas eile 3:2 (25:20, 20:25, 20:25, 25:23, 15:13) Horvaatia. Neil on kaks võitu ja neli punkti, mis tähendab, et nad peavad kolmandasse ringi jõudmiseks võitma nii Lätit kui Slovakkiat ja lootma ka Horvaatia abile.

Postimees näitab tänast mängu otsepildis ja toob meeskonnaliikmete kommentaarid lugejateni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles