Aastakümneid kestnud vaikimise lõpetanud Michael Jordan võttis taas sõna

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Jordan koos abikaasa Yvette Jordaniga.
Michael Jordan koos abikaasa Yvette Jordaniga. Foto: SCANPIX

Korvpallitäht Michael Jordan, kellele heideti karjääri jooksul korduvalt ette, et ta ei kasutanud oma kuulsust vajalike poliitiliste avalduste tegemiseks, on tänavu avanud USAs toimunud tulistamiste asjus suu. Esmalt võttis mees sõna juulis. Nüüd on ta korvpalliliiga NBA klubi Charlotte Hornetsi omanikuna kutsunud vägivalla lõpetamisele Charlotte’is.

Charlotte’is tapetud 43-aastase Keith Lamont Scotti tapmise järel avaldati linnas esmalt rahulikult meelt, kuid seejärel läksid asjad vägivaldseks, kirjutab The Huffington Post.

«Viimastel päevadel aset leidnud traagiliste sündmuste järel on väga oluline, et suudaksime koos rahu tagada. Rahu tuleb taastada läbi rahumeelsete demonstratsioonide ja suhtlemise. Seda tuleb teha konstruktiivselt ja vägivallatul viisil,» teatas Jordan enda kirjalikus avalduses.

Vägivald on ka korvpallitähe elu lähedalt puudutanud, sest 1993. aastal hukkus maanteeäärses parklas toimunud tulistamises tema isa James Jordan. «Uhke mustanahalise ameeriklasena, kes kaotas oma isa mõttetu vägivallateo tagajärjel, häirivad mind sügavalt afroameeriklaste tapmised võimuesindajate käe läbi. Kuid mind ajab marru ka argpükslik viha politseinike vastu, keda jahitakse ja tapetakse,» lausus Jordan.

Charlotte Hornetsi omanik Michael Jordan. / Scanpix
Charlotte Hornetsi omanik Michael Jordan. / Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles