Kapten Toobal pärast üllatuskaotust Rumeeniale: seis on s**t

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Toobal.
Kert Toobal. Foto: Robin Ristmäe

Eesti võrkpallikoondis kaotas täna EM-valiksarjas Rumeeniale 1:3 ning pani end edasipääsu osas väga raskesse seisu. Kapten Kert Toobal ütles pärast mängu, et mingit ühest ega loogilist selgitust juhtunule pole, kuid seis on väga raske.

«Midagi mõistlikku öelda pole. Ei voola see mäng, me ei mängi meeskondlikult. Ise ja üksi punnitame,» sõnas ta.

«See, mida meile söögi alla ja peale räägitakse - et rünnakul ei pea lööma palli saali põhja kinni, ikka teeme seda. Kui asjad ei suju, siis hakkame jõu ja vihaga lahendama. Kui jõuamegi kaotusseisust välja, siis tekib mingil põhjusel segadus. Kahe-kolme mehe paus oleks 10% suurem, oleks juba teine asi. Raskel hetkel ei pea me enam ka taktikast kinni,» lisas Toobal.

Rumeenial on nüüd kirjas 6 punkti ja sellega ollakse teisel kohal, Eesti langes 5 punktiga kolmandaks. «Seis on sitt. Nüüd peame ise kuskilt lisa võtma ja Rumeenia ära andma. Aga mina endiselt usun. Oluline on, kas ka meeskond usub,» lisas Toobal.

Koondise abitreener Rainer Vassiljev lisas: «12 pluss 13 viga meil, see määras. Sarnased probleemid olid nagu eelmise turniiri avamängus Tšehhiga. Kui me peaga ei mängi, siis kaugele ei jõua. Taas hakkasime jõuga läbi bloki lööma ja eksisime rünnakul samades asjades nagu Tšehhi vastu.»

Vassiljevi sõnul olid rumeenlased ka tunduvalt osavamad. «Meie ei mänginud tänapäeva võrkpalli numbreid välja täna, nemad mängisid.»

Homme kohtub Eesti Makedoonia ja seejärel Tšehhiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles