Miski ei klapi, aga keegi ei tea, mis ja miks

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondis sai Rumeenialt 1:3 kaotuse ja eksimisruumi enam ei ole.
Eesti koondis sai Rumeenialt 1:3 kaotuse ja eksimisruumi enam ei ole. Foto: Robin Ristmäe

Miski Eesti võrkpallikoondise mängus ei klapi, aga keegi ei oska öelda, mis see täpselt on. Eile algas Tšehhis Jablonecis Euroopa meistrivõistluste valiksarja teine turniir. Eesti jaoks algas see 1:3 kaotusega Rumeeniale ning tähendas alagrupis kolmandaks langemist. Koondise liikmed ei osanud juhtunule ühest selgitust anda. «Midagi mõistlikku öelda pole. Ei voola see mäng, me ei mängi meeskondlikult ja asjad ei laabu praegu. Ise ja üksi punnitame,» sõnas sidemängijast kapten Kert Toobal. «Ei oska öelda, miks see nii on, aga võrreldes eelmise aastaga ei suju asjad kuidagi.»

Edasipääsu osas on Eestil nüüd selg vastu seina ja eksimisruumi enam pole, ees seisavad kohtumised Makedoonia ja Tšehhiga. Valikturniiri eel peeti Rumeeniat alagrupi kõige nõrgemaks meeskonnaks, kuid nüüd on nad nelja mänguga noppinud juba kaks võitu nagu Eestigi. Ent punkte on neil kuus ja Eestil viis. Makedoonial on üks punkt ja Tšehhil liidrina 12 punkti.

Alagrupi võitja pääseb otse finaalturniirile, teise koha omanikku ootab play-off. Paremusjärjetuse määramisel vaadatakse esmalt mänguvõite, siis punkte, millele järgneb geimide ja punktide suhe ning viimasena omavaheliste matšide tulemused.

«Seis on sitt. Nüüd peame ise kuskilt lisa võtma ja Rumeenia ära andma. Aga mina endiselt usun, et kõik on võimalik. Oluline on, kas ka meeskond usub,» lisas Toobal hetkeolukorra kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles