Suur võitlus teise koha eest ehk selg vastu seina

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Rumeenia
Eesti - Rumeenia Foto: Robin Ristmäe

Eesti meeste võrkpallikoondis peab täna Tšehhis Jablonecis peetaval EM-valikturniiril kohtumise Makedooniaga ja kaotust ei saa eestlased endale enam lubada, sest siis tuleb suu finaalturniirist sisuliselt puhtaks pühkida. Eilse 1:3 kaotusega pani Eesti end keerulisse seisu, Rumeenia läks meist tabelis ühe punktiga mööda ja on hetkeseisuga ise F-alagrupi teises kohas kinni.

Punkte on neil kuus ja Eestil viis. Makedoonial on üks punkt ja Tšehhil liidrina 12 punkti. Paremusjärjestuse määramisel vaadatakse esmalt mänguvõite, siis punkte, siis geimide ja punktide suhet ning viimasena omavaheliste matšide tulemusi.

Tšehhi on meie grupis kindlustanud vähemalt teise koha, sest eile saadi makedoonlastest jagu 3:0. Tõenäoliselt lähevad tšehhid aga grupist edasi esimesena. Esikohast jääks Tšehhi ilma vaid juhul, kui Rumeenia võidab Makedooniat ja Tšehhit 3:0 ning Tšehhi kaotab ka Eestile 0:3. See stsenaarium on aga äärmiselt ebatõenäoline.

Teise koha püüdmisel on enne tänaseid mänge teoreetiliselt võimalused alles nii Eestil, Rumeenial kui ka Makedoonial. Hetkel teist kohta hoidva Rumeenia geimide suhe on 7-7. Eestil 7-9 ning Makedoonial 3-12. Seega peab Eesti oma võimaluste reaalseks säilitamiseks võitma nii täna Makedooniat kui ka homme Tšehhit.

Makedoonia on Eestile tuttav vastane, kellega on meil raskeid mänge olnud omajagu. Eelmisel turniiril Rumeenias sai Eesti raske 3:2 võidu, taas ei saadud hakkama makedoonlaste rünnakuliidri Nikola Gjorgieviga, kelle arvele jäi koguni 38 punkti. Tegu pole füüsiliselt väga võimsa meeskonnaga, ent kui Gjorgiev on hoos, on nad võimelised paljuks ja seda mäletavad eestlased hästi eelmise aasta Euroopa liiga poolfinaalist, kus saadi 0:3 kaotus. Sel suvel võeti aga Euroopa liigas magus 3:0 revanš.

Alagrupi võitja pääseb otse finaalturniirile, teise koha omanikku ootavad oktoobri alguses ees valiksarja kolmanda ringi mängud, F-grupi teine läheb kokku D-alagrupi teise koha meeskonnaga (hetkel on selleks Slovakkia).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles