Naiste võrkpallikoondis võitles Ungari vastu välja punkti

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Ennok
Anu Ennok Foto: cev.lu

Naiste Euroopa meistrivõistluste valiksarja teises ringis andis meie rahvusnaiskond möödunud hooaja Euroopa liiga tšempionile Ungarile vägeva lahingu, ent pidi lõpuks paraku siiski vastaste 2:3 (16:25, 25:20, 25:23, 14:25, 13:15) paremust tunnistama.

«Ungaril on väga kogenud naiskond, ent näitasime täna, et suudame mängida nendega samal tasemel. Meie serv töötas väga hästi ja ma arvan, et väärisime võitu, ent kahjuks pidime kaotusega leppima,» sõnas pettunud rahvusnaiskonna juhendaja Marko Mett matši järel, vahendab volley.ee.

Meie naiskond jäi avageimis küll Unagri surve alla ning leidis ennast nii 4:8, 11:16 kui 12:21 kaotuseisust. Õnneks see aga vaimu ei murdnud ning kaks järgmist geimi kuulusid juba rahvusnaiskonnale. Seejärel ungarlannad viigistasid matši seisu ja juhtisid ka otsustavas korduvalt mitme punkti, ent meie naiskond võitles vapralt lõpuni ja jõudis suurüllatusele väga lähedale. 

Otustavas geimis seisult 4:7 lõi Nette Peit kaks serviässa, lisaks võitlesime tabloole nii 12:12 kui 13:13 viigi. Järgmine punkt pakub kõneainet ilmselt kauemakski, sest kordusest vaadates oli selgelt näha, kuidas ungarlannade rünnak audis maandus. Kohtunik paraku nii ei arvanud ning matšpalli realiseerisid madjarid eduka hanitusega. 

Eesti suurepärase mängu aluseks oli edukas serv. Esmalt, pallingul lõime tosin ässa (neli Nette Peidilt), ungarlannad seitse. Lisaks panime ungarlannad surve alla vastuvõtul, kus nende näitaja oli 38 protsenti, meil 52. Rünnakuid realiseerisid vastased 45-protsendiliselt ja teenisid kümme blokipunkti, meie näitajad olid 35 protsenti ja viis punkti. 

Naiskonna edukaimana tõi 40 tõstest 19 punktiks löönud Kertu Laak, kellelt lisaks ka kolm ässa ja üks blokipunkt. Liis Kullerkann lisas 12, Anu Ennok 11 ja Nette Peit kümme punkti. 

Kaotus kustutas kahjuks ka meie edasipääsulootused, ent homme seisab ees vägagi põhimõtteline mäng Soomega, selgitamaks kumb tuleb alagrupis kolmandaks. Matš algab Eesti aja järgi kell 18.30 ja seda näeb otseülekandes Laola1.tv vahendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles