Baruto alistas karjääri teises MMA-matšis kogenud jaapanlase (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Höövelson ehk Baruto.
Kaido Höövelson ehk Baruto. Foto: Kuvatõmmis

Endine sumomaadleja Kaido Höövelson ehk Baruto pidas täna oma karjääri teise MMA-matši, kohtudes Tokyos Saitama Super Arenal peetaval Rizin 2 üritusel jaapanlase Kazuyuki Fujitaga. Kahe viieminutilise raundi järel kuulutasid kohtunikud ühehäälselt võitjaks Baruto.

Esimeses raundis surus ilmselget kaalueelist omanud Baruto Fujita nurka ja üritas teda jalalöökidega pikali saada, kuid see ei õnnestunud ja kohtunik lahutas mehed. Raundi keskel pääses Fujita veel korra Baruto haardest ning suutis seejärel korra ise Barutot vasaksirgega tabada, kuid ei suutnud sellele haaki lisada. Raundi lõpus hakkas eestlane ilmselgelt väsima, ent ka 45-aastane Fujita ei suutnud seda ära kasutada.

Teise raundi alguses tabas aktiivsemalt alustanud Fujita eestlast parema silma kohale ja lõi vere lahti, raundi keskel suutis Baruto aga jaapanlase köitesse suruda ning teda vasaku käe ja põlvelöökidega väsitada. See pööras teisegi raundi Baruto kasuks ja kohtunikud kuulutasid eestlase ühehäälselt võitjaks.

Matši järe tänas eestlane jaapani keeles fänne toetuse eest ja palus järgmiseski matšis tema poolt olla. Baruto järgmine matš peaks Rizini sarjas toimuma 29. detsembril, kui peetakse turniiri veerandfinaalid.

Kogu võitluskaardiga tutvuda ja otsepilti vaadata on võimalik Sherdog.com leheküljelt.

Enne matši:

Sel korral osaleb Baruto RIZINi poolt korraldataval turniiril, kus esmalt on kavas kaheksandikfinaalid. Matšide võitjad saavad taas ringi tulla 29. detsembril peetavates veerandfinaalides. Sel kuupäeval on kavas ka poolfinaalid. Turniiri finaal peetakse 31. detsembril samuti Saitamas.

Baruto esimene vastane Fujita on 45-aastane kogenud võitleja, kes on seni pidanud 26 MMA-matši ja võitnud neist 15. Fujita on 183 cm pikk ja kaalub 114 kg. 31-aastase Baruto ainus matš toimus eelmise aasta 31. detsembril, kus ta alistas vanameistri Peter Aertsi.

Kaheksandikfinaalides on igas matšis kavas kaks viie minuti pikkust raundi. Viigilise seisu korral peetakse viie minuti pikkune lisaaeg.

Täna kohtuvad kaheksandikfinaalides veel Teodoras Aukstuolis (Leedu, 9-3) – Szymon Bajor (Poola, 15-6); Amir Aliakbari (Iraan, 2-0) – Joao Almeida (Brasiilia, 4-1); Jiri Prochazka (Tšehhi, 17-3-1) – Mark Tanois (Liibanon, 4-1); Karl Albrektsson (Rootsi, 5-0) – Valentin Moldavski (Venemaa, 3-0); Mirko Filipovic (Horvaatia 31-11-2) – Hyun Man Myung (Lõuna-Korea, 3-2).

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles