Peatreener Cretu: valus on vaadata, kuidas mehed kannatavad

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Rumeenia. Gheorghe Cretu.
Eesti - Rumeenia. Gheorghe Cretu. Foto: Robin Ristmäe

Võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu rääkis pärast eilset kaotust Makedooniale pikalt, mis mõtted tema peas liiguvad ja arutles, mis meeskonnaga toimub.

Peatreener tõdes, et nii nagu praegu Tšehhis toimuva turniiri avamängus Rumeeniaga (kust saadi 1:3 kaotus) ja ka eelmisel turniiril Rumeenias, kerkisid ka Makedoonia vastu esile samad probleemid.

«Kui tekib raske hetk, või vahel isegi heas olukorras ei suuda me emotsionaalselt olla järgmiseks punktiks valmis. Meil tekivad võimalused, aga jätame need kasutamata. Kui bloki ja kaitse koostöö töötab, siis püsime mängus, muidu on raske ja hakkab rünnak samuti lonkama. Rumeenia vastu leidsime juba rünnakul mingi rütmi, oli häid hetki. Aga lõpuni ei suutnud, polnud kannatlikkust,» analüüsis juhendaja.

«Ja Makedoonia vastu käis terve mäng üles-alla. Isegi kui vahe oli vaid paar punkti, siis me laguneme, tulevad rumalad vead. Mingil hetkel tundsin, et mehed on pinges, nad on endale suured pinged peale pannud. Kõik tahtsid meeletult, aga unustatakse ära, et ainult jõu ja suure tahtmisega ei saa asju lahendada.»

Cretu tõi välja noorte ründajate Robert Tähe ja Renee Teppani tubli panuse. «Teppanil oli veidi raskeid hetki ja ka ebaõnne, aga ta oli tubli nagu ka Robi. Uus generatsioon tahab end kindlasti tõestada ja nad töötavad kõvasti, aga alati ei tule asjad välja,» rääkis treener.

Juhendaja vabandas võrkpallifännide ees ja ütles, et võtab kõikide halbade hetkede eest vastutuse enda peale ja tunnistas, et kõrvalt on kohati valus vaadata, kuidas mängijad kannatavad. «Näitame kohati väga head mängu, aga puudub stabiilsus ja headele hetkedele järgneb järgneb õudus. Poisid elavad seda raskelt üle, mis toimub, ma näen, kuidas nad kannatavad. Nad ei tunne ennast mingil põhjusel mugavalt, teevad vigu. Ehk on neil kõrini, sest on terve suve kuulnud minu bloki ja kaitse juttu. Aga meil pole nii palju võimsaid ründajaid, et muudmoodi hakkama saada,» arutles Cretu, viidates Makedoonia kogenud liidrile Nikola Gjorgievile, kes teeb igas mängus oma ära ja suudab meeskonda vedada.

Pärast eilseid mänge on Eestil veel siiski võimalik finaalturniiri kohta püüda. Edasipääsuks peab Eesti lootma, et Rumeenia ei võida Makedooniat 3:0 või 3:1 ning ise tuleb samal ajal alistada Tšehhi. Kõige tasavägisemaks läheks edasipääseja selgitamine Rumeenia 3:2 ja meie 3:1 võidu korral, kui määravaks saaks geimipunktide suhe, sest nii võidud, punktid kui geimivõidud oleksid võrdsed. Makedoonia võidu korral jäävad meile šansid kindlasti alles ja järgmisse ringi viiks meid ükskõik millise skooriga Tšehhi alistamine.

«Oleme kaks korda oma võimalused siin maha mänginud. Seis on väga hull, aga loodame parimat, võimalus elab. Pean midagi välja mõtlema,» lisas peatreener. «Aga usun, et mehed suudavad sellest august välja ronida.»

Tänane esimene mäng ehk Rumeenia ja Makdeoonia kohtumine algab kell 16 ja Eesti ning Tšehhi oma kell 19. Viimasest mängust näitab Postimees ka otsepilti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles