Ingrid Puusta startis kolmandal katsel üle Läänemere sõitmiseks

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Puusta startis Rootsist Eestisse.
Ingrid Puusta startis Rootsist Eestisse. Foto: Marek Peet

Ingrid Puusta sai varahommikul vaatamata nõrgale tuulele startida Rootsist Farö saarelt Gotlandi lähistelt Saaremaa poole, hetkel kiirus tõuseb.

Sellist ultradistantsi üle Läänemere pole läbinud veel ükski naine ning meie olümpiasurfaritki on saatnud nädala jooksul ebaedu: kord lõppes kaater, kord tuul. Kolmanda katse stardi ajal puhus lõunatuul 2 m/sek.

«Olen valmis veel proovima, kuigi tuult vähevõitu,» kinnitas Ingrid Puusta hommikul kell kuus Gotlandi lähedalt Farö saarelt. «Kõik on okei ja tuju hea - lõbus on olnud!»

Luhtunud kolmapäevane ja laupäevane katse ei morjenda ka üle Läänemere surfamise idee autorit treener Jaak Lukki: «See on purjetamine. Kõik on täitsa normaalne.»

Treeneri sõnul jõuti eile kaatriga Gotlandi saarele, otsiti puid ja tehti lõkkel süüa. Peale kaatris ööbimist tegi  saatetiim kella viie ajal tule üles ja kohvivee kuumaks ning tunnike hiljem asuti teele.

Praeguseks on kell 7.37 alanud Läänemere-ületus jõudnud pöördepunkti, sest 9.59 sai ta glisseerima ehk purjelaud tõusis vee kohale planeerima ning on väiksema veetakistusega. Purjelauduri kiirus tõusis 4 sõlmelt 17 sõlmeni (vastavalt 7,4 km/ h nüüd 31,5 km/h).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles