Eestis jalg maas, ees ootavad MM-rallid

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellel nädalavahetusel sõideti Eesti autoralli ja DMACK Trophy meistrivõistluste viies etapp Tartu Rally, mille võitis Egon Kaur (kaardilugejaks Silver Simm), kes edestas 6,3 sekundiga Rainer Ausi. Kolmanda koha sai Kaspar Koitla. Ühtlasi kindlustas Kaur endale N4 klassi Eesti meistritiitli.
Sellel nädalavahetusel sõideti Eesti autoralli ja DMACK Trophy meistrivõistluste viies etapp Tartu Rally, mille võitis Egon Kaur (kaardilugejaks Silver Simm), kes edestas 6,3 sekundiga Rainer Ausi. Kolmanda koha sai Kaspar Koitla. Ühtlasi kindlustas Kaur endale N4 klassi Eesti meistritiitli. Foto: Timo Anis

Egon Kaur eksis Tartu ralli esimese kiiruskatse esimeses kurvis, pidi tagurdama ning kaotas sellega aega. Kobav algus ei kandunud üle aga kogu Kauri seekordsele rallile. Kolmanda kiituskatsega kerkis ta liidriks ning kontrollis kogu võidusõitu lõpuni välja. Tasuks võimalus sõita võitjana ralli poodiumile, ent mis veelgi magusam – enneaegu kindlustatud Eesti meistri tiitlid N-rühmas ja absoluutarvestuses. 

Kaur on aastaid tiirelnud Eesti ralliparemikus ja käinud WRC-Akadeemia piloodina nuusutamas ka MM-rallide õhku, kuid ülemäära palju meistritiitleid ta kogunud pole. Oma esimese N-rühma tiitli sai ta 2010. aastal, uut täistabamust tuli oodata kuus hooaega. Absoluutarvestuse meistritiitel on Kaurile esimene.

«Eesti autorallis ei muuda meistritiitel tuleviku suhtes suurt midagi. Selle eest kusagilt midagi ei anta,» nentis Kaur. «Pigem oli see ikkagi enda motivatsioon, näidata stabiilselt head kiirust. Nüüd võib ütelda, et see õnnestus. Emotsioonid on igatahes väga head!»

29-aastane Kaur möönis, et hooaja alguses uue kaardilugeja Silver Simmiga ühte autosse istudes ei julgenud ta loota, et suudavad nii stabiilselt sõita. Eesti meistrivõistluste arvestuses on nad oma klassis võitnud neli etappi järjest. Tõsi, N-rühma masinaid on jäänud väheks, kuid kõige teravamas tipus ei anta midagi lihtsalt. Piisab sellest, et konkurentsi on pakkumas selline mees nagu Rainer Aus, üksikutel etappidel ka Kaspar Koitla ja Roland Murakas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles