Šokk pöördus muinasjutuks ja lootus elab

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti vollemeeskonnal on praegu rasked ajad, ent viimasel ja kõige tähtsamal hetkel suudeti end kokku võtta.
Eesti vollemeeskonnal on praegu rasked ajad, ent viimasel ja kõige tähtsamal hetkel suudeti end kokku võtta. Foto: Robin Ristmäe

Keegi poleks osanud uneski näha, et meie võrkpallikoondise edasipääs ripub enne viimast EM-valikturniiri teise ringi kohtumist juuksekarva otsas. Esimene šokk tabas nii mängijaid, treenereid kui fänne juba F-alagrupi esimesel turniiril Rumeenias Craiovas, kui valiksarja avamängus saadi tšehhidelt mannetu 0:3 kaotus.

Eelmisel suvel Euroopa liigas ja sügisel EM-finaalturniiril korralikult esinenud vollemeeste hea hoog jätkus selgi suvel: Euroopa liigas võideti kuld ning tagati pääs Maailmaliigasse. Suvel peetud kontrollkohtumised tugevate vastastega lubasid samuti eeldada, et ka järgmisele EMile pääs on igati jõukohane.

Ent Rumeenias kogetud šokk ei olnud ühekordne ehmatus, Eesti oli püsti hädas ka nõrgemate Rumeenia ja Makedooniaga. Avaturniiril suudeti mõlemad siiski alistada, ent ohumärgid olid õhus.

Nädalavahetusel Tšehhis Jablonecis peetud teisel turniiril läksid aga asjad veelgi hullemaks, kõigepealt saadi Rumeenialt 1:3 kaotus ning siis jäädi sama skooriga alla ka Makedooniale ja kõik ei olnud enam ainult eestlaste endi kätes. Isegi Makedoonia liider Nikola Gjorgiev nägi, et Eestit vaevab mingi probleem. «Võrreldes sellega, milline oli Eesti mäng Euroopa liigas, siis see pole sama meeskond. Meeste näod on hoopis teised,» sõnas diagonaalründaja.

Kolmandasse ringi jõudmise võimaluse säilimiseks pidi viimase vooru esimeses mängus edu saatma Makedooniat, Rumeenia võidu puhul olnuks Eesti lips läbi.

Mäng lõppes meie õnneks Makedoonia 3:1 võiduga ja nüüd oli kõik taas enda kätes. Juba edasipääsu EMile kindlustanud Tšehhi mängitas õnneks varumehi, Eesti kasutas saadud võimaluse ära: avageim võideti 25:17 ja teise geimi 25:13, ent siis pani Tšehhi peatreener Miguel Falasca Fernandez sisse põhiside ja diagonaali ning kohe läks raskemaks. Geim siiski Eestile 25:21 ja mäng 3:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles