Cretu tänas makedoonlasi ja palub lätlaste vastu abi kodupublikult

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Tšehhi. Eesti meeskond peatreener Gheorghe Cretu nõuandeid kuulamas.
Eesti - Tšehhi. Eesti meeskond peatreener Gheorghe Cretu nõuandeid kuulamas. Foto: Robin Ristmäe

Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu sai pärast Tšehhis Jablonecis peetud EM-valiksarja teise turniiri otsustavat 3:0 võitu Tšehhi üle hetkeks kergendunult hingata. Eesti teekond jätkub ja lootus finaalturniirile jõuda elab.

Cretu rääkis kõigepealt Makedooniast. «Makedoonia lõi meist eelmisel suvel Euroopa liiga finaalis ülbuse välja ja tänu sellele mängisime EMil hästi. Täna näitasid nad meile, kuidas mängida, kui on raske. Uskumatu, kui palju me oleme neist sõltunud. Ma ei tea, mis meil selle Makedooniaga on, tundub, et jumal on meid Makedooniaga kokku viinud mingil põhjusel. Ehk tahab näidata, et neilt saab õppida,» arutles treener.

Makedoonia alistas tänases esimeses kohtumises 3:1 Rumeenia ja vaid seetõttu oli eestlastel üldse veel võimalik edasipääsu püüda. Eelmisel suvel sai Eesti Euroopa liigas neist kahel korral kindlalt jagu, ent siis saadi poolfinaalis 0:3 kaotus.

Cretu ütles, et pelgaski pigem tšehhide teist koosseisu. «Sest põhimeeste vastu olime rohkem valmistunud. Teadsin, et Tšehhi treener hakkab mingil hetkel vahetama, aga saime hakkama. Mingeid kokkuleppeid sel tasemel ei tehta, enne mängu me ei suhelnud omavahel, kuigi tunneme üksteist,» kinnitas Cretu.

«Ma ei tea, kas olen õnnelikum, et meie tee jätkub või et saime Puparti tagasi,» kiitis Cretu seni turniiril kahvatult esinenud Pupartit pärast viimast võitu.

Kuigi viimastes mängudes on diagonaalründajatest algkoosseisu murdnud Renee Teppan, mängis täna terve kohtumise Oliver Venno. «Otsustasin selle vahetult enne algust, sest Oliver on selliseid mänge palju mänginud ja Renee suudab pingilt hästi sekkuda.»

Et D-alagrupi teiseks jäi Läti, kohtume selle nädala lõpus just lõunanaabritega. «Loodan, et Tallinnas tuleb meie mängule 7000 inimest! Selle närvide mänguga siin on poisid selle ära teeninud,» lisas Cretu. Eesti ja Läti avamäng peaks toimuma oktoobri alguses ja kordusmäng 9. oktoobril Tondiraba hallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles