Golfimaailm leinab: suri ala üks suuremaid legende ja ikoone

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suri golfilegend Arnold Palmer
Suri golfilegend Arnold Palmer Foto: SCANPIX

Pühapäeval suri 87-aastaselt ajaloo üheks paremaks golfimängijaks peetud Arnold Palmer. Legend suri Pittsburghis asuvas haiglas, kus talle tehti südameuuringuid, vahendab BBC.

Oma pika karjääri jooksul võitis ameeriklane enam kui 90 turniiri, millest seitse olid suurturniirid (neli Mastersit, kaks British Openit ja US Open). Just teda peetakse meheks, kelle abil kerkis golf maailma üheks populaarsemaks spordialaks. Lisaks sai temast esimene mees, kes teenis golfi mängides enam kui miljon dollarit.

«Kaotasime golfi- ja spordimaailma ühe imelisema inimese. Arnold muutis golfi. Ta oli rohkem kui suurepärane golfar. Ta oli ikoon. Ta oli legend,» ütles Palmeri pikaaegne kaasvõitleja ja sõber Jack Nicklaus. Rory McIlroy lisas: «Mäletan neid erilisi hetki, kui olime koos härra Palmeriga Bay Hillis. Meie spordiala tõeline pioneer, keda mäletatakse igavesti.»

Jack Nicklaus (paremal) ja Arnold Palmer / Scanpix
Jack Nicklaus (paremal) ja Arnold Palmer / Scanpix Foto: © Phil Noble / Reuters/REUTERS
Arnold Palmer aastal 1960 / Scanpix
Arnold Palmer aastal 1960 / Scanpix Foto: Anonymous/AP
Arnold Palmer 2007. aastal / Scanpix
Arnold Palmer 2007. aastal / Scanpix Foto: MIKE BLAKE/REUTERS
Arnold Palmer 2004. aastal / Scanpix
Arnold Palmer 2004. aastal / Scanpix Foto: MIKE BLAKE/REUTERS
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles