Kas poksi raskekaalu maailmameister lõpetab karjääri?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško (vasakul) ja Tyson Fury.
Vladimir Klitško (vasakul) ja Tyson Fury. Foto: SCANPIX

Poksi raskekaalus valitseb endiselt segadus ja keegi ei tea, millal ja kas toimub Vladimir Klitško ja Tyson Fury kordusmatš. Suurbritannia poksipromootor Eddie Hearn pakkus välja stsenaariumi, et Fury ei pruugigi enam kunagi poksiringi astuda.

Fury alistas eelmise aasta novembris üllatuslikult Klitško ja sai enda valdusesse WBA, WBO ja IBO meistrivööd. Lepingusse oli kirjutatud ka kordusmatš, mis pidi esmalt toimuma 9. juulil, kuid jäi Fury vigastuse tõttu ära. Järgnevalt oli matš planeeritud 29. oktoobriks, kuid ka nüüd teatas Fury, et on tervisega hädas. Väidetavalt on tegemist vaimse terviseprobleemiga. Lisaks süüdistatakse britti ka dopingu tarvitamises.

Hearn pakkus välja, mis järgmisena juhtuma võib hakata. «Furylt võetakse ära kõik tiitlid ning pärast juriidilist arveteklaarimist loobub ta viimaks tippspordist. Sellest saab segane protsess, mis võib kesta aasta. «Aitab, mina lõpetan,» ütleb ta. Vaimne tervis on küll tundlik teema, kuid poksi puhul on tegemist äriga. Ala juhtidel on küllalt. Raskekaalu maailmameistritiitel on nende jaoks oluline osa ning nad pole selle pealt juba aasta jooksul sentigi teeninud,» selgitas ta BBC vahendusel.

Klitško võimalikuks järgmiseks vastaseks peetakse IBF-sarja meistrit ning Londoni olümpiavõitjat Anthony Joshuad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles