Kas finaali jõudnud Euroopa hokikoondis kaevab endale hauda?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anže Kopitar
Anže Kopitar Foto: SCANPIX

Kanadas jätkuval jäähoki maailma karikaturniiril jõudis üllatuslikult finaali Euroopa koondis, kes alistas eilses poolfinaalis 3:2 Rootsi. Finaalis kohtuvatakse Kanadaga ning arvatakse, et turniiri korraldav NHL pole sellise asjade käiguga sugugi rahul.

Aftonbladet kirjutab, et NHL lootis finaalis näha korraldaja Kanada vastasena USA koondist, kes ootamatult alagrupis vaid kaotusi tunnistas. Teise variandina eelistanuks korraldajad finaali Venemaad, kes jäi aga oma alagrupis teiseks ja kohtus Kanadaga poolfinaalis. Ka Põhja-Ameerika koondis oleks finaalile vürtsi lisanud, kuid nemad jäid toppama alagruppi. Rootsit peeti samuti aktsepteeritavaks finaalivastaseks, kuna seal teevad kaasa mõned mehed, kes põhja-ameeriklaste jaoks ikkagi staari staatust omavad.

«See finaal on kogu turniiri jaoks fiasko. See on kaugel sellest, milline üks finaal pidanuks olema. NHL sellist kulminatsiooni ei soovinud,» kirjutas Aftonbladeti hokispetsialist Mats Wennerholm. Euroopa koondise peatreener Ralph Krueger ei vaielnud vastu: «Mida paremini mängime, seda suuremaks muutub võimalus, et järgmisele turniirile meid enam ei kutsuta. Samas ma ei tunne, et peaksime finaali jõudmise eest vabandama. Teenisime oma koha ausalt välja.»

Ralph Krueger / Scanpix
Ralph Krueger / Scanpix Foto: Jacques Boissinot/The Canadian Press/PA Images

Ajalehe sõnul on põhja-ameeriklaste jaoks ainsaks Euroopa koondisesse kuuluvaks superstaariks sloveen Anže Kopitar. Seega võib kahe võiduni peetava finaalseeria vastu huvi raugeda, kuna sealse publiku jaoks ei ole mängud lihtsalt piisavalt huvitavad.

Finaalseeria algab Eesti aja järgi ööl vastu kolmapäeva. Teine mäng peetakse ööl vastu reedet. Vajadusel mängitakse kolmas matš ööl vastu pühapäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles