Contador andis tegelikult neli positiivset dopinguproovi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alberto Contador
Alberto Contador Foto: SCANPIX

Hispaania ajaleht Marca avaldas, et kolmekordne Tour de France’i võitja Alberto Contador andis mullusel Prantsusmaa velotuuril lausa neli positiivset dopinguproovi.

Proovid võeti tuuri viimasel nädalal neljal järjestikusel päeval ning kõik näitasid, et Hispaania rattur oli tarvitanud klenbuterooli, vahendab The Guardian.

Et aga kogused olid väikesed ja nii väikesel ajavahemikul võetud, käsitleb Rahvusvaheline Jalgrattaliit (UCI) seda kui üht positiivset proovi, sest iga prooviga jäi aine kogus üha väiksemaks, näidates, et see hakkas organismist kaduma.

Contador kaebas täna edasi Hispaania jalgrattaliidu poolt talle määratud aastase võistluskeelu, esitades neile lisaks veel 35-leheküljelise tõestusmaterjalide kogumi. Varem oli Contador esitanud 90-lehelise dokumendi.

Contador eitab siiani dopingu tarbimist ning nõuab, et tema võistluskeeld tühistataks, väites, et ta pole süüdi, et keelatud aine tema organismi sattus – hispaanlane on algusest peale väitnud, et klenbuterool sattus tema organismi liha kaudu.

Hispaania jalgrattaliit peaks oma lõpliku otsuse tegema lähipäevil ning seejärel on nii Contadoril, UCI-l kui ka Rahvusvahelisel Anti-Dopingu Agentuuril õigus pöörduda Spordi Arbitraažikohtu poole.

Kui aga Contadorile määratud aastane võistluskeeld jääb jõusse, kaotab ta ka mulluse Tour de France’i tiitli. Uuesti võistelda saaks ta juba augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles