Meeskond, millel pole minevikku ega tulevikku

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa - Rootsi
Euroopa - Rootsi Foto: Chris Tanouye/AFP

JÄÄHOKI. Southamptoni jalgpallimeeskond alistas pühapäeval Inglasmaa meistriliigas West Hami 3:0. Kindlasti valmistas see uudis rõõmu klubi presidendile Ralph Kruegerile, kes vahetult pärast seda viis teisel pool ookeani Torontos maailma karikaturniiri poolfinaalis jääle jäähoki Euroopa koondise. Kanadas sündinud saksa rahvusest treener vedas jäähoki ääremaadelt kokku korjatud meeste seltskonna Rootsiga mängides lisaajal 3:2 võidule. 

Te ei lugenud valesti. Krueger, kes omandas jäähoki alghariduse Kanadas, ent profikarjääri veetis Saksamaal, jäi mängimise lõpetanuna jäähoki juurde treenerina. Ta on juhendanud Saksamaa klubisid ja koondist, Šveitis koondist ning ka NHLis Edmonton Oilersit. Sotši olümpial kuulus ta Kanada koondise abitreenerite meeskonda. Vahetult pärast Sotši olümpiat sai temast aga… Southamptoni jalgpallimeeskonna president.

Kuid vana arm ei roosteta. Kuigi ametlikult jalgpallimees, ei suutnud ta panna vastu kutsele asuda jäähoki maailma karikaturniiriks moodustatud Euroopa koondise peatreeneriks. Kuigi turniiri eel ei arvatud kaheksa riigi mängijatest koosnevast meeskonnast suurt midagi, on see seltskond jõudnud finaali. Ööl vastu homset alustatakse kahe võiduni peetavat finaalseeriat Kanadaga kohtudes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles