Heiki Nabi uutest reeglitest: muutused sobivad mulle

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi (vasakul) trumbid on püstimaadlus ja vastupidavus, kolmekordne olümpiavõitja Mijain Lopez on tugev igas elemendis.
Heiki Nabi (vasakul) trumbid on püstimaadlus ja vastupidavus, kolmekordne olümpiavõitja Mijain Lopez on tugev igas elemendis. Foto: Tairo Lutter

Maadluses hakkasid pärast Rio olümpiamänge üsna märkamatult kehtima uued reeglid. Eesti viimaste aastakümnete edukaim Kreeka-Rooma maadleja Heiki Nabi sai need möödunud nädalavahetusel omal nahal järele proovida, ja tegi seda edukalt. Kõik klappis ja nii krooniti kaprali auastmes Nabi Makedoonias sõjaväelaste maailmameistriks.

Noored ja juuniorid maadlesid uute määruste järgi juba 2015. aastast, täiskasvanud pidid aga kannatust varuma. Suurim muudatus on sundparteri (kohtunik paneb passiivsema maadleja teise hoiatuse järel parterasendisse, kui aktiivsem osapool seda soovib – toim.) kadumine. See sobib Nabile väga hästi, sest ta on raskekaallastest üks kergemaid ja tõeliste tippude vastu jäi ta põrandal hätta. Rohkem püstimaadlust toob aga Nabi suurima trumbi – vastupidavuse – veelgi enam esile.

«Tulemuse järgi tundus, et muutused on positiivsed. Minu jaoks pole see halb variant. Püstimaadlus mulle sealsete vastastega sobis ja sain oma eelised peale suruda,» ütles Nabi, kes alistas poolfinaalis tänavuse EM-hõbeda Oleksandr Tšernetski (Ukraina) ja finaalis sakslase Eduard Poppi. Viimane sai nii nagu Nabigi Rio olümpial viienda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles