Kodune jalgpalliliiga: võrdne nelik spurdib fotofiniši poole

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju - Tallinna Levadia. Palliga Jevgeni Kobzar.
Nõmme Kalju - Tallinna Levadia. Palliga Jevgeni Kobzar. Foto: Sander Ilvest

Jalgpalli Eesti meistriliiga lõpusirgel kihutavad ihaldatud tiitli poole jätkuvalt kõrvuti neli meeskonda. Viis vooru enne hooaja lõppu on endiselt võimatu öelda, kes neist lõpuks kulla kaela saab, ning endiselt püsib õhus võimalus, et meistritiitel selgitatakse fotofinišis – viimases voorus, kus neli suurt omavahel vastamisi. Millises seisus Levadia, Infonet, Flora ja Kalju hooaja lõpusirgel on?

Tunnistan, et pakkusin viimase ringi eel isegi Levadiat kõige tõenäolisemaks esinelikust pudenejaks. Ei läinud nii – muljetavaldav 3:0 võit Kalju üle ja sobivad tulemused konkurentide omavahelistes mängudes on kergitanud Levadia tabelijuhiks.

Öeldakse, et rünnak võidab mänge ja kaitse tiitleid – viimati lasi Levadia endale värava lüüa kuu aega tagasi, kui Narva Transile jäädi võõrsil 1:3 alla. Koondisemängudest tingitud paus mõjus meeskonnale aga värskendavalt, sest pärast hingetõmbehetke on võidetud kõik neli kohtumist väravate vahega 16:0. Pilk tabelisse reedab, et viimase nelja vooruga on seega löödud pea veerand oma kogu hooaja väravatest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles