ROKi president: ma ei saa endiselt aru, miks Venemaa sportlased Riost eemale jäeti (3)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Bach ja Vladimir Putin 2015. aastal Moskvas.
Thomas Bach ja Vladimir Putin 2015. aastal Moskvas. Foto: Mikhail Metzel/AFP/Scanpix

Rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach on endiselt arvamusel, et Rio olümpiamängudele oleks pidanud pääsema kõik Venemaa sportlased. Teatavasti jäid Venemaa riikliku dopingusüsteemi avastamise tõttu Riost eemale kõik Vene kergejõustiklased (peale Darja Klišina) ja rida teiste alade atleete.

«Rääkides kahtlustustest, et Venemaa antidopingusüsteem on vigane, siis ma ei saa endiselt aru, miks karistati Venemaa sportlasi Riost eemale jätmisega. Kui tehti vigu, siis tegid neid alaliidud ja sportlastel pole nendega mingit pistmist,» vahendas agentuur TASS Bachi intervjuud Jaapani ajalehele Yomiuri.

Bach kritiseeris ka maailma antidopinguagentuuri (WADA) iseseisva komisjoni juhti Richard McLarenit, kes oli Venemaa dopinguraporti koostaja. «McLaren tunnistas ka ise, et uurimine pole veel läbi. Enne karistuste määramist tuleks ära kuulata ka teine pool ehk sportlased. See osa oli McLareni uurimustöös puudu,» lausus Bach.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles