Kui mänguisu on suurem kui hirm surra

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Bosh (vasakul) pidi hooaja lõpus Miami Headile kaasa elama varumeeste pingilt, sest trombiohu tõttu ei tohtinud ta mängida.
Chris Bosh (vasakul) pidi hooaja lõpus Miami Headile kaasa elama varumeeste pingilt, sest trombiohu tõttu ei tohtinud ta mängida. Foto: SCANPIX

Enne ookeanitaguse korvpalliliiga NBA algust on Miami Heati ja nende senise tähtmängija Chris Boshi ümber õhus vastuoluline intriig. Boshi segavad juba mitmendat aastat tõsised terviseprobleemid, ta on kahe viimase hooaja play-off'id trombiohu tõttu vahele jätnud. Nüüd on mees enda sõnul olukorra kontrolli alla saanud ja tahab väga väljakule naasta, ent Miami klubi arstid ja klubijuhid ei luba tal mängida, sest ei taha sportlase tervisega riskida.

Boshil diagnoositi tromboos ja sellest tingitud kopsuemboolia 2015. aastal. Tromb tekkis sportlase sääres, ent liikus sealt edasi ja lõpuks jõudis kopsu, tekitades eluohtliku olukorra. Ta oli üheksa päeva haiglas ja talle tehti operatsioon. Juhtunu ehmatas korvpalluri korralikult ära. «Ma ei osanud sellesse esialgu kuidagi suhtuda, elu justkui lühenes väikeste osade kaupa. Suutsin väikestest asjadest rõõmu tunda,» meenutas mängumees.

Bosh koges hingamisraskusi ja krampe. Ent sportlase hing ei tahtnud korvpallist loobuda. Ta otsustas algul probleemi varjata ja mängis sellest hoolimata. «See polnud kõige arukam tegu. Sportlastega on tihti nii, et me ignoreerime valu, või vähemalt püüame seda ignoreerida. Ja see on üks halvemaid asju, mida teha saab,» kommenteeris ta hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles