Noored lootused saavad Saaremaal suure võimaluse

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ralli esimene võistluspäev.
Tartu ralli esimene võistluspäev. Foto: Timo Anis

Saaremaa rallile on sõitjate ja fännide hulgas kuulunud alati eriline koht. Harvad pole juhud, kui hooaja lõppakordiks oleval kihutamisel mängitakse välja koduste meistrivõistluste otsustavad punktid. Lisaks eriline aura ja omapäraselt salakavalad teed. Tänavu on aga rallil veel üks lisaväärtus: Eesti omad nooremapoolsed tippsõitjad toovad rajale koguni kolm R5-tüüpi masinat. 

«Olen seda võimalust oodanud pikka aega,» sõnas 27-aastane Kaspar Koitla, kes tõusis Eesti ralliparemikku Hondaga sõites ning on viimastel hooaegadel Mitsubishiga kihutades kuulunud siinsete N-rühma paremate hulka. Eesti rallidel pole ta olnud siiski üleliia tihe külaline ning tema ainus Eesti meistri tiitel pärineb 2011. Samas on vaheldust armastav mees kroonitud 2009. aastal Venemaa meistriks. 2012. aastal tuli ta Läti meistriks ning kaks aastat hiljem ka Soome tšempioniks.   

Mullune hooaeg jäi Koitlal sama hästi kui vahele, tänavu on koos kaardilugeja Andres Otsaga sõitval mehel kirjas kolmandad kohad Lääne-Eesti rallilt ja alles möödunud nädalavahetusel sõidetud Tartu rallilt. Nüüd siis avaneb tal lõpuks võimalus teha samm edasi ja istuda R5-auto rooli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles