Kanter: pean julgema teha vähem, mitte rohkem

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kupper ja Gerd Kanter said Rio olümpial vastavalt 4. ja 5. koha.
Martin Kupper ja Gerd Kanter said Rio olümpial vastavalt 4. ja 5. koha. Foto: Tairo Lutter

«Parem teha vähem kui rohkem… see julgus tuleb ära proovida. Seni pole ma julgenud oma treeningumahtusid jõuliselt kärpida. Muutustega on kaasnenud hirm, et teen treeningutel liiga vähe ning nii olengi harjutanud pigem rohkem, kui vaja oleks,» räägib enim tiitlivõistluste medaleid võitnud Eesti sportlane Gerd Kanter. 37-aastane mees on kaljukindlalt seda meelt, et tippspordiga on veel vara lõpparvet teha. «Usun, et olen veel võimeline tiitlivõistlustel medaliheitlusesse sekkuma. Vastasel korra poleks mõtet enam uut hooaega ette võtta.»

Kuigi kalender näitab septembri viimaseid päevi, polnud eile Kanteri jaoks veel tänavunegi hooaeg lõppenud. Terve varasügise on ta osalenud väiksematel kodustel jõuproovidel ning lennutanud ketast soliidselt 62–63 meetri kanti. Eile rassis ta näiteks TTÜ staadionil.

«Aleksander Tammert püüab 60 meetri piiri ja olen käinud koos temaga võistlemas,» selgitas Kanter. Pingevabalt tegutsedes on Kanteri ketas lennanud hästi. Kõrvaltvaatajale võibki näida kummaline, et hooaja lõpus, kui tõsiseid treeninguid enam ei tehta, on tulemused isegi paremad kui kevadel ja suvehakul. Kettaheitjal endal on sellele aga seletus olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles