Virtuaalspordi võidukäik

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-sport
E-sport Foto: Valeriy Melnikov/Sputnik

Spordimaailma uksele on juba pikemat aega koputanud selline nähtus nagu e-sport. See ei ole midagi uut, ent viimasel ajal on e-sport üha tõsisemalt andnud märku, et sellega tuleb arvestada. Esmaspäeval teatas NBA korvpalliklubi Philadelphia 76ers, et omandas kahe virtuaalmaailma suurklubi õigused. Tegemist ei ole sugugi ainsa traditsioonilise spordiorganisatsiooniga, kes sellise sammu on ette võtnud.

Näiteid, et mõni spordi tipporganisatsioon laieneb virtuaalmaailma, on mitu. Nii on e-spordi klubisid jalgpalliklubidel Schalke 04 (Saksamaa), Valencia (Hispaania) ning Besiktas (Türgi). Samasugust väljundit otsib ka tippklubi Müncheni Bayern (Saksamaa). Inglismaa vutihiid Manchester City palkas endale suvel esimese mänguri, kes hakkab klubi turniiridel esindama populaarses jalgpallimängus FIFA.

Jaanuaris avas USA meediakompanii ESPN oma veebilehel e-spordi alarubriigi, hoolimata sellest, et veel kaks aastat tagasi oli ESPNi president John Skipper arvutimängude suhtes ülimalt kriitiline. «See ei ole sport ega võistlus. Male on sport, kabe on sport. Üldiselt olen mina huvitatud päris spordialadest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles