LeBron James: kardan oma laste elude pärast (1)

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James.
LeBron James. Foto: SCANPIX

Korvpallistaar LeBron James tunnistas, et teda teevad murelikuks USA tänavatel aset leidvad vahejuhtumid, mille tagajärjel on politseinike käe läbi hukka saanud mitmed mustanahalised. James tõdes, et tulevikku silmas pidades on ta väga mures oma laste pärast.

James tunnistas, et ta ei kavatse sarnaselt NFLi staarile Colin Kaepernickile hakata USA hümni ajal oma meelsust välja näitama, kuid teema on siiski murettekitav, vahendab The Guardian.

«Mul on 12- ja 9-aastased pojad ja 2-aastane tütar. Seega on minu vanemal pojal 4 aasta pärast võimalik omandada autojuhiload ja liikuda iseseisvalt ringi,» rääkis James. «Selle peale on hirmus mõelda, kuid võib juhtuda igasuguseid asju, kui politseinik otsustab minu poja auto kinni pidada.»

«Vaadates ringlusesse jõudnud videoid, siis ma ei saa olla kindel, et minu poeg jõuab pärast politsei poolt kinni peatamist hiljem koju,» maalis James USAs toimuvast karmi pildi.

James lisas, et ta ei soovi kindlasti oma sõnavõtuga politseid rünnata. «Ma ei taha öelda, et kõik politseinikud on halvad. Samas ei taha ma ka öelda, et kõik lapsed ja täiskasvanud on pühakud, kuna nad ei ole seda. Siiski on selge, et kõik inimelud on tähtsad,» sõnas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles