Tuleva hooaja WRC kalendriga on jätkuvalt probleeme

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Saksamaa ralli esimesel võistluspäeval.
Ott Tänak Saksamaa ralli esimesel võistluspäeval. Foto: Timo Anis

Autoralli MM-sarja järgmise hooaja kalender pole jätkuvalt terviklikult paika saanud. Tööd segab ebakindlus, mille põhjustas tänavu Hiina MM-etapi ärajäämine.

Rahvusvahelise Autospordiliidu FIA rallidirektor Jarmo Mahonen ütles Autospordile, et suure vihma tõttu ära jäänud Hiina etapp on seganud nende plaane ning seega on hetkel paigas vaid järgmise aasta esimesed seitse etappi.

Näiteks leiab homme algava Korsika ralli tuleva aasta poolikust kalendrist aprillis. Selle muutusega tahetakse kalendrit mitmekesisemaks teha, sest varasematel aastatel on hooajad alanud üldiselt mitme järjestikuse kruusaralliga.

Lahtised on veel Soome, Saksamaa, Hispaania, Suurbritannia ning Austraalia rallide kuupäevad, kuid kindel on see, et need on toimumas. FIA on öelnud, et kalendrisse lisatakse veel kuni kaks rallit. Võimalik, et need on Poola ja Hiina. Samas ei välistata ka Türgi MM-etapi toimumist.

2017 WRC kalender:

Jaanuar 20. – 22. Monte Carlo
Veebruar 10. – 12. Rootsi
Märts 10. – 12. Mehhiko
Aprill 7. – 9. Korsika
Aprill 28. – 30. Argentina
Mai 19. – 21. Portugal
Juuni 9. – 11. Sardiinia
selgitamisel: Soome
selgitamisel: Saksamaa
selgitamisel: Hispaania
selgitamisel: Suurbritannia
selgitamisel: Austraalia
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles