Rahahädas jaapanlased tahavad Tokyo olümpial sadu sportlasi riigi teise otsa kupatada (2)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tokyo sümbol Taevapuu.
Tokyo sümbol Taevapuu. Foto: AFP/SCANPIX

OLÜMPIA. 2020. aasta Tokyo olümpiamängud on niigi rahahädas, aga selle nädala keskel üllatas Tokyo linnavalitsus uue kulude kokkuhoidmise plaaniga, mis viiks paljud spordialad olümpialinnast kaugele eemale. Näiteks sõudjate ja aerutajate võistlused võivad kolida Tome linna, mida lahutab Tokyost koguni 430 kilomeetrit.

Kõige radikaalsematele ettepanekutele peavad rohelise tule andma ka Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) ja alaliidud. 

Sõudjad olid varem arvestanud, et uhiuus võistluspaik pannakse püsti Tokyo südalinna lähedale. Probleeme võib tekkida aga liiga tugeva tuule ja sellest tuleneva lainetuse tõttu. Olukorda saaks leevendada kaitsebarjääride ehitamisega, aga see läheks väga kalliks.

Küll on juba eos kindel, et korraldajad ei suuda täita lubadust viia läbi aegade kompaktseimad olümpiamängud. Esialgse plaani järgi oleks kõik alad peale laskmise, moodsa viievõistluse ja jalgpalli pidanud toimuma kaheksa kilomeetri raadiuses. Kindlasti viiakse Tokyost eemale korvpall, taekwondo ja trekisõit. Neist viimane peetakse 145 km kaugusel Izu velodroomil.

Eesti olümpiakomitee spordidirektori Martti Raju sõnul muretsevad Tokyo linnavalitsuse kärpeplaanide üle eelkõige suuremad koondised, kelle transpordimured võivad päris suureks minna. Kuigi sõudjate puhul oleks 430 kilomeetrit ilmselt viimase aja olümpiate kopsakaim vahemaa, pole Eestil pabistamiseks põhjust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles