Galerii: uskumatu lõpu teinud Kanada võitis maailma karikaturniiri

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otsustava värava autor Brad Marchand koos Maailma Karikaga.
Otsustava värava autor Brad Marchand koos Maailma Karikaga. Foto: Dan Hamilton/USA Today Sports

Jäähoki maailma karikaturniiri võitis Kanada, kes alistas Torontos peetud finaalseerias mängudega 2:0 Euroopa koondise. Eesti aja järgi ööl vastu tänast olid kodupubliku lemminud Euroopast üle 2:1 (0:1, 0:0, 2:0), sealjuures lõi Kanada mõlemad väravad viimase kolme minuti jooksul.

Euroopa läks juhtima juba kuue minuti järel, kui värava viskas Slovakkia veteran Zdeno Chara. Eduseisu hoiti 57. minuti alguseni, kuni Patrice Bergeron suutis Kanada arvulise ülekaalu ära kasutada ja seisu viigistada. Õige pea jäi omakorda Kanada vähemusse, kuid see ei seganud Brad Marchandit, kes viskas otsustava värava 46 sekundit enne mänguaja täistiksumist.

Marchand oli ka turniiri suurim väravakütt viie tabamusega, punktiarvestuses kerkis parimaks Kanada kuulsaim mängija Sidney Crosby, kes lisas kolmele väravale seitse reultatiivset söötu. Crosby valiti ka turniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks.

Kahe võiduni peetud seeria esimeses matšis olid Kanada võidunumbrid 3:1. Poolfinaalis alistas Kanada 5:3 Venemaa, Euroopa oli 3:2 üle Rootsist.

Viimati peeti jäähokis maailma karikaturniiri 2004. aastal, kas siis oli parim Kanada. 1996. aastal võitis karika USA.

Video Kanada võiduväravast:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles