Tallinna Horse Showl astub võistlustulle 240 hobust ja 160 sportlast

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gunnar Klettenberg ja Quote.
Gunnar Klettenberg ja Quote. Foto: Gerlin Kess

14. korda toimuv Baltimaade suurim rahvusvaheline ratsaspordivõistlus Tallinn International Horse Show saab avapaugu reedel, 7. oktoobri, hommikul. Tänavu teevad võistluseks spetsiaalselt kohandatud Saku Suurhalli areenil ligi 600 starti kokku 240 hobust ja 160 sportlast. Sündmus kulmineerub pühapäeval, 9. oktoobril, toimuva Kesk-Euroopa liiga maailmakarika etapiga takistussõidus.

Lisaks rahvusvahelistele võistlusklassidele peetakse sündmuse raames ka rahvuslikud võistlused, kus konkureerivad omavahel meie enda kohalikud ratsasportlased. Rahvuslike parkuuride kõrgused on vahemikus 95-125 cm. MK-etapil pannakse üles 140-160 cm kõrguste takistustega rada. Traditsiooniliselt on laupäeval, 8. oktoobril, kavas ka kohaliku ratsapubliku lemmik ehk kuue takistusega sõit ja üle mitme aasta saab näha ka kostüümratsutamist, mis toimub reede, 7. oktoobri, õhtul.

Tuntumatest Eesti ratsutajatest näeb Saku Suurhallis võistlemas Gunnar Klettenbergi, Rein Pilli, Tiit Kivisildi, Kertu Klettenbergi, samuti publikule hästi tuntud Venemaa sportlaseid Vladimir Beletskit ja  Aleksandr Belehhovi, poolakat Michal Kazmierczaki, Leedu ratsutajatest vendi Petraitiseid ja teisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles