Jenson Button tähistab Malaisias uhket juubelit

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenson Button.
Jenson Button. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja 2009. aasta maailmameistri Jenson Buttoni jaoks on pühapäeval sõidetav Malaisia GP eriline, sest britt tuleb kuninglikus sarjas stardijoonele juba 300. korda.

Varem on selle tähiseni jõudnud vaid brasiillane Rubens Barrichello (322) ja läbi aegade edukaim vormelisõitja sakslane Michael Schumacher (306). Kui McLareni tiimis sõitev Button lõpetab hooaja edukalt, jõuab ta 305 võistlusega täpselt Schumacheri kannule.

Schumacherist ja Barrichellost möödumine on aga kahtlane, sest 2017. aastal Button McLarenis ei sõida. 50 korral poodiumile jõudnud staar teatas septembri alguses, et sõlmib tööandjaga lepingu, kus ta on järgmisel kahel hooajal meeskonna esindaja ja varusõitja. Pärast järgmist hooaega on McLarenil võimalus Button uuesti põhisõitjaks ennistada, kusjuures viimane sõna jääb tiimile, mitte Buttonile.

Tuleval hooajal on McLarenis hispaanlase Fernando Alonso partneriks Stoffel Vandoorne (Belgia).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles