Kolm minutit, mis lõpetasid Euroopa muinasjutu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada - Euroopa 2:1.
Kanada - Euroopa 2:1. Foto: Reuters/ScanPix

Suurüllatus oli väga lähedal – sellest jäi puudu napilt kolm minutit. Euroopa koondis juhtis jäähoki maailma karikaturniiri teises finaalmängus Kanada vastu 1:0, kuid lubas 2.53 enne kohtumise lõppu viigistada.

Kuid mitte see polnud selle õhtu kõige dramaatilisem hetk. Kaks minutit enne lõppu jäi Kanada arvulisse vähemusse, Euroopa surus ja viskas korra litri posti, ent siis see juhtus… Sinise joone lähistel kaotati litter, vähemuses Kanada mehed läksid kontrarünnakule ja mängisid keskelt täiesti vabalt positsioonilt viskele Brad Marchandi. 2:1 Kanadale! Mängida jäi veel 44 sekundit. Euroopa koondise jäähokimuinasjutt sai otsa.

«Loomulikult on selline kaotus väga-väga valus,» tõdes Euroopa koondise peatreener Ralph Krueger. «Kui aga vaadata üldisemat pilti, siis mängisime vaimustavat hokit ja see oli meie parim mäng. See oli üldse parim, mida keegi sellel turniiril Kanada vastu näitas.» Krueger lisas, et Euroopa koondise üle tuleb olla uhke. «Vähesed uskusid meisse, kuid me jätkasime iga mänguga inimeste hämmastamist. Olen kindel, et see september jääb igale meie mängijale erilisena meelde.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles