Vaimsed probleemid lõid poksimaailmas kaardid segi

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško hoiab käes Tyson Fury fotot. Sellest lähemale ei ole meeste vastasseis viimasel ajal jõudnudki.
Vladimir Klitško hoiab käes Tyson Fury fotot. Sellest lähemale ei ole meeste vastasseis viimasel ajal jõudnudki. Foto: SCANPIX

Profipoksis oodati Vladimir Klitško troonilt kukutamise järel, et üliraskekaalu ootavad ees huvitavad ajad. Klitškolt meistrivööd võtnud britt Tyson Fury on piisavalt värvikas sportlane, et alale tähelepanu tõmmata. Klitško ja Fury kordusmatšist pidi saama üks tänavuse spordiaasta tähtsündmusi, kuid nüüd on Fury juba kaks korda tiitlimatši edasi lükanud ja tänavu mehed kindlasti ringis vastamisi ei lähe. See olukord on võimalused kätte mänginud aga Anthony Joshuale, kellest on oodatud järgmiseks kümneks aastaks üliraskekaalu valitsejat.

WBA, WBO ja IBO meistrivööde omanik Fury on viimase aasta jooksul lisaks matšide tühistamisele saanud meedias kõvasti kriitikat ka enda väljaütlemiste tõttu. Nii on andnud Fury teada, et abortide tegemine peaks olema keelustatud, samamoodi ka homoseksuaalsus. Lisaks pidavat naise õige koht olema köögis pliidi ees või voodis selili. Loomulikult sai Fury seepeale kõvasti meedias nahutada, mispeale saatis ta kõik pehmelt öeldes pikalt.

Avalikkuse ees kõva meest mängiva 28-aastase briti jaoks on see kõik olnud aga liiast. Väidetavalt jättis ta oktoobriks Klitškoga planeeritud matši ära psühholoogiliste probleemide tõttu. Aasta jooksul saadud kriitika olevat mehe täiesti rööpast välja löönud. ESPNi teatel on Iiri mustlaste perekonnast pärit meest soovitud juba saata ka vaimsete probleemide tõttu pikemale ravile.

Poksiässa treenerist onu Peter Fury on Briti meediale andnud teada, et sel aastal tema hoolealust ringis ei näe, kuid tuleval aastal pidavat ta olema taas võistlustules. «Tema peale on peetud täielikku nõiajahti ja viimased süüdistused on lükanud ta üle ääre,» rääkis omal ajal vanglast suurejoonelist amfetamiiniimpeeriumit juhtinud Peter Fury The Guardianile. Lisaks kõigele on poksiäss dopinguküttide teravdatud tähelepanu all, kuna tema üks dopinguproov sisaldas senise info põhjal nandrolooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles